NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Uncategorized

De ce ne omoară organismul cartofii şi ouăle prăjite – orele nefaste pentru a consuma aceste alimente: „Sunt bombă calorică”

Cea mai bună alternativă în ceea ce priveşte gustările dintre mesele principale, cartofii şi ouăle prăjite pot fi un pericol real pentru sănătate. Dincolo de faptul că dau peste cap nivelul colesterolului, consumate la ore nepotrivite aceste alimente sunt responsabile pentru apariţia cancerului.

Potrivit studiilor de specialitate, atât ouăle cât şi cartofii, mai ales prăjiţi în ulei, conţin cantităţi foarte mari de grăsimi saturate. În cazul ouălor, cele mai multe dintre substanţe intră în compoziţia gălbenuşului. Această parte a oului care reprezintă 35 % din greutatea unui ou conţine 64% gliceride, 30% fosfolipide şi 6% colesterol. Compoziţia chimică a cartofilor prăjiţi arată că în acest produs alimentar conţine peste 140 de calorii 67,3 grame de colesterol, precum şi alte grăsimi nesaturate în proporţie de 31,1 grame, saturate de 6,5 grame si polinesaturate în proporţie de 5,3 grame.

Pericolul din farfurie Specialiştii consideră că atât cartofii, cât şi ouăle ar trebui consumate mai degrabă fierte decât prăjite. Toate acestea întrucât se pare că prin prăjire creşte gradul de grăsimi şi colesterol care intră în compoziţia celor două alimente. Astfel, nivelul de grăsime creşte cu 17%, în timp ce al caloriilor ajunge la peste 200 pentru o singură porţie. În aceste condiţii, ambele alimente devin o adevărată „bombă cu ceas”, gata să ne dea peste cap buna funcţionare a organismului.

Citește articolul integral pe Adevarul.ro

Citește și: {loadposition articlescategoryload}

loading...
Advertisements

Related posts

S-au tras focuri de armă într-un mall din România

Redacția

10 mancaruri europene pe care trebuie sa le incerci in tara lor de origine

Redacția

Anunţ de mediu

Redacția

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site