RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Național

Cât de aproape este Germania de recesiune?

​​Tot mai multe date indică faptul că Germania se îndreaptă spre o perioadă de declin economic. Fenomenul s-ar putea agrava – în funcţie de cât de geroasă va fi iarna viitoare, scrie Deutsche Welle.

Gara de la aeroportul FrankfurtFoto: Boarding1now | Dreamstime.com

Pentru a cincea oară consecutiv, industria germană a primit mai puţine comenzi decât luna anterioară. În iunie comenzile au scăzut cu 0.4 la sută comparativ cu luna mai. Ceea ce pare la prima vedere puţin, constituie un minus de 5.6 la sută la nivelul întreg trimestrului doi al acestui an. Chiar dacă numărul actual de comenzi este în continuare foarte ridicat, şi din pricina problemelor persistente în lanţurile de aprovizionare, este inevitabil ca dificultăţile economice să se răsfrângă şi asupra producţiei industriale, consideră Jörg Krämer, economist-şef în cadrul Commerzbank: “Primejdia unei recesiuni este în creştere”, avertizează el.

  

Şi alţi economişti se aşteaptă la asta. O recesiune tehnică – adică o diminuare a economiei vreme de două trimestre consecutiv – aşteaptă şi Dekabank. “Dar este posibil ca recesiunea din trimestrul patru al acestui an să se prelungească până în al doilea trimestru al anului viitor”, spune Andreas Scheuerle,

 » Citește continuarea pe pagina autorului

Related posts

Vicepremierul Poloniei cere o misiune internațională de menținere a păcii în Ucraina

Redacția

Peste un milion de români sunt așteptați anul acesta în Grecia

Redacția

Fota: Cel mai mare risc de securitate în Balcani e supremaţia agendei personale a unor politicieni

Redacția
Încarcă...