NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Național

Apicultorii cer sprijin financiar după ce producția de miere a scăzut cu 13.000 de tone din cauza secetei

Producţia de miere din acest an este va fi redusă la 12.000 – 13.000 de tone din cauza secetei, mult sub media unui an bun, cum a fost 2015, când România a fost pe primul loc în Europa cu peste 32.000 de tone de miere, susţine preşedintele Asociaţiei Crescătorilor de Albine din România (ACA), Ioan Fetea.

Advertisements

„Producţia oscilează de la judeţ, la judeţ, în zonele calamitate este până la 70% sau şi mai mult compromisă, iar în celelalte s-a făcut undeva între 50-60%. Din perspectiva noastră va fi undeva la 45% din media anuală, pentru că în afară de rapiţă, unde oricum au fost ploi, a fost vânt, s-au suprapus cu culesul de nectar şi în aceste condiţii nu s-au făcut decât cantităţi reduse. Salcâmul a îngheţat aproape 40%-50%, iar aici în vest, la Valea lui Mihai, chiar 70%-80%, deci nu putem vorbi de nişte producţii, având în vedere şi faptul că în pastoral la aceste culesuri se deplasează undeva, în medie, 35%-40 % dintre apicultori şi respectiv familii de albine. Ori, raportat la întregul efectiv, sigur că producţia pe familia care a stat pe vatră şi celelalte este una redusă. Dacă ne comparăm cu un an bun – 2015 de exemplu – când am fost pe primul loc în Europa cu peste 32.000 de tone de miere,

 » Citește continuarea pe pagina autorului

Advertisements
Advertisements

Related posts

Europarlamentarul USR Vlad Botoș: ”Lucian Bode nu mai poate negocia cu maximă seriozitate în Consiliul de Justiţie şi Afaceri Interne aderarea României la Schengen”

Redacția

Bruxelles a făcut primul pas pentru impunerea unui plafon flexibil pentru preţul gazelor

Redacția

Un deputat USR cere oprirea pelerinajului din Iaşi: „Le cer ferm autorităţilor să nu fie părtaşe la pierderea de vieţi omeneşti”

Redacția

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site