RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Educație

Cât câştigă angajaţii Inspectoratului Şcolar Iaşi. Lista veniturilor lunare

Inspectoratul Şcolar Judeţean (ISJ) Iaşi a făcut publice veniturile brute pentru funcţiile tuturor angajaţilor instituţiei, 24 la număr, potrivit prevederilor art. 33 din Legea-cadru nr. 153/2017, care face referire la transparenţa veniturilor salariale. Un inspector şcolar general adjunct şi un inspector şcolar iau mai mulţi bani decât şefa ISJ Iaşi, depăşind 18.700 de lei (brut). În top 10 al salariilor brute de la inspectorat se află, însă, contabilul şef şi şeful de birou, cu peste 14.000 de lei (brut): asta datorită gradaţiei de merit şi lucrului cu proiecte europene.

La data de 31 martie 2024, cel mai mare salariu brut din cadrul ISJ Iaşi este deţinut de unul dintre inspectorii şcolari generali adjuncţi – 20.402 lei. Acesta este urmat de un inspector şcolar, cu 18.968 de lei. Pe locul al treilea, cu 18.770 de lei, se află inspectorul şcolar general, Luciana Antoci, care ar fi fost pe prima poziţie, potrivit legii, dacă cei doi inspectori nu ar fi lucrat cu fonduri europene şi nu ar fi beneficiat astfel de o majorare de 50%.

Ce se mai poate adăuga la salariu?

La o diferenţă de aproximativ 1.700 de lei de şefa ISJ Iaşi se află contabilul şef, care înregistrează un total de drepturi salariale (brut) de 17.015 de lei, după majorarea din implicarea în proiecte europene, sporul de complexitate, sporul de control financiar preventiv şi gradaţia de merit. Într-o situaţie asemănătoare se află şi şeful de birou, care ajunge de la aproape 9.000 de lei la 14.009, datorită gradaţiei de merit, sporului de complexitate şi implicării în proiecte europene.

La salariul de bază brut al angajaţilor, care variază între 13.341 (inspector şcolar general) şi 2.862 de lei (referent II), sunt adăugate, după caz, gradaţia de merit, indemnizaţia de doctorat, sporul de suprasolicitare, sporul pentru complexitatea muncii, sporul de control financiar preventiv, majorarea pentru implicarea în proiecte europene sau indemnizaţia de hrană.

  

Ce reprezintă fiecare sumă adăugată în plus

Doar 8 tipuri de angajaţi din cele 24 ale ISJ Iaşi nu primesc gradaţie de merit. Din 12 inspectori şcolari care figurează în tabel, unul singur nu primeşte. Gradaţia de merit este obţinută, însă, de contabilul şef, şeful de birou, auditor şi 2 consilieri. Potrivit alin. 1, art. 5, litera B, din cap. I al Anexei 1 din Legea nr. 153/2017, personalul didactic din învăţământ beneficiază de gradaţie de merit acordată prin concurs. „Această gradaţie se acordă pentru 16% din posturile didactice existente la nivelul inspectoratului şcolar reprezintă o creştere cu 25% a salariului de bază deţinut”, este precizat în lege.

Aceeaşi lege arată, în art. 14, alin. 1, că „personalul care deţine titlul ştiinţific de doctor beneficiază de o indemnizaţie lunară pentru titlul ştiinţific de doctor în cuantum de 50% din nivelul salariului de bază minim brut pe ţară garantat în plată, dacă îşi desfăşoară activitatea în domeniul pentru care deţine titlul”. Astfel, în funcţie de norma de muncă, 4 inspectori primesc 950 de lei indemnizaţie de doctorat şi unul 475 de lei.

Toţi cei 12 inspectori primesc încă 10% din salariul de bază drept spor de suprasolicitare neuropsihică, conform art. 16, Anexa 1 din Legea nr. 153/2017. Restul de 12 angajaţi primesc spor de complexitate – sume ce variază între 429 şi 1.244 de lei.

Contabilul Şef al Inspectoratului Şcolar Judeţean Iaşi beneficiază şi de o majorare a salariului de bază cu 10%, respectiv 1.047 de lei, prin prisma art. 15 din Legea nr. 153/2017, care face referire la personalul care exercită activitate de control financiar preventiv.

O majorare de 50% a salariului de bază are loc pentru activitatea prestată în proiecte finanţate din fonduri europene, conform art. 16 din Legea nr. 153/2017, în cazul a 8 angajaţi din cadrul ISJ Iaşi. Dintre aceştia fac parte un inspector şcolar general adjunct, 3 inspectori şcolari, contabilul şef, şeful de birou şi 2 consilieri. Numele lor nu este public, însă.

Din cei 24 de feluri de angajaţi aflaţi pe lista transmisă de ISJ Iaşi, 10 primesc indemnizaţie de hrană, potrivit art. 18 din aceeaşi lege: „Începând cu 1 decembrie 2018, ordonatorii de credite acordă obligatoriu, lunar, indemnizaţii de hrană la nivelul anual a două salarii de bază minime brute pe ţară garantate în plată”.

continuare pe ziaruldeiasi.ro

Related posts

Educația sexuală în școli a iscat dezbateri aprinse. Senator: Avem cea mai tânără bunică din lume, la 23 de ani

Redacția

Ioana Mihăilă: Purtarea măștii va fi obligatorie pentru elevi, în școli, dar nu și în spații deschise

Redacția

Expozitie din materiale reciclabile, la Clubul Copiilor

Redacția
Încarcă...