NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Național

Casa Albă: Washingtonul nu va recunoaşte „niciodată” anexările Rusiei

„Nu vom recunoaşte niciodată aceste tentative ilegale şi ilegitime de anexare”, a declarat miercuri purtătoarea de cuvânt a Casei Albe, Karine Jean-Pierre, după organizarea în Ucraina a unor „referendumuri” denunţate de Kiev şi Occident.

Karine Jean-PierreFoto: – / Shutterstock Editorial / Profimedia

Karine Jean-Pierre a dat asigurări că Statele Unite şi aliaţii lor pregătesc sancţiuni economice „suplimentare” împotriva Moscovei, care a afirmat miercuri că cele patru regiuni ucrainene aflate sub controlul său au făcut „o alegere liberă în favoarea Rusiei, relatează AFP și Agerpres.

  

Aşa-zisele „referendumuri” de anexare organizate de Moscova în regiunile ucrainene Herson, Zaporojie (sud), Doneţk şi Lugansk (est) au fost denunţate ca fiind nişte „simulacre” şi scrutine „ilegale” de către Occident.

Advertisements

În acelaşi timp, Moscova a accelerat miercuri pregătirile pentru anexarea unei părţi a Ucrainei, publicând rezultatele acestor „referendumuri” de alipire la Rusia, potrivit Reuters.

Preşedintele Vladimir Putin ar putea proclama integrarea acestor regiuni în cadrul Federaţiei Ruse în cursul unui discurs aşteptat în zilele următoare.

Advertisements

___

 » Citește continuarea pe pagina autorului

Advertisements
Advertisements

Related posts

Ministerul Sănătății cere în premieră relocarea unui spital, pe motiv că „funcționează într-un spațiu necorespunzător”

Redacția

Logodnica jurnalistului saudit Jamal Khashoggi, asasinat în 2018 în consulatul din Istanbul, îl acuză pe Joe Biden de ”ipocrizie” pentru că ”îl protejează” pe prințul moștenitor Salman care ar fi comandat crima

Redacția

Noaptea muzeelor 2022. Peste 200 de evenimente în 39 de județe/ Unde poți să bei bragagizant / Linii speciale de transport în comun în București

Redacția

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site