RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Administrație

Carul înaintea boilor: Primăria vrea să concesioneze terenul de pe malul Siretului, dar nu știe dacă este proprietar!

Proiectul prin care se dorește concesionarea terenului de pe malul Siretului, în vederea amenajării unei balastiere, va fi scos cel mai probabil de pe ordinea de zi a şedinţei de mâine. 

 

Funcționarul care a întocmit documentația din partea compartimentului Patrimoniu a explicat consilierilor din Comisia Economică că a înaintat o adresă către OCPI, pentru a obține un extras de carte funciară. ”Am făcut adresă la OCPI, pentru a obține un extras de carte funciară, așa cum s-a sugerat în Comisia Juridică. Vom primi răspuns săptămâna viitoare. Terenul nu are carte funciară”, a spus Bogdan Lungu, funcționar în cadrul Compartimentului Patrimoniu.

  

Proiectul de hotărâre prin care se dorește concesionarea terenului de pe malul Siretului, unde în trecut a funcționat balastiera Primăriei, este susținut de primarul Dumitru Pantazi.

El a apărut ca urmare a unei solicitări scrise transmisă instituției de că către pășcăneanul Claudiu Aionesei, depusă pe data de 12 martie 2018. În respectiva se afirmă că se are în vederea amenajarea unei balastiere. Solicitarea a fost imediat procesată, dar semnele de întrebare au apărut la Comisia Juridică. Consilierii au solicitat acte din care să rezulte că terenul este în proprietatea municipalității.

Se pare că acest amănunt nu este cunoscut nici la nivelul instituției, atâta timp cât funcționarul de la Patrimoniu abia verifică la OCPI proprietatea. În cauză este vorba despre o suprafață de teren de peste 50.000 mp.  

Related posts

Primăria ignoră pericolul accidentelor din intersecția semaforizată a străzilor Moldovei și Grădiniței

Marius Parteni

Funcția de primar delegat a creat nebunie în Primărie: Axinte plânge după primar, Zanet după funcție!

Răzvan Grecu

Comisia de Urbanism modifică iniţiativa unui consilier: Taxă fixă și nu licitaţie, în privinţa modului de atribuire a locurilor de parcare

Ema Roman
Încarcă...