RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Poliție

Carul înaintea boilor: La 20 cm de zidul lacului Peștișorul, ce trebuie demolat, se fac lucrări de fațadă.”Trebuie finalizat parcul în două luni de zile și tăiată panglica la acest proiect. Asta e …”!!!

Primăria Pașcani își bate joc de banul public. În Parcul Peștișorul, la câțiva centimetri de zidul pe care administrația este dispusă să îl refacă contra sumei de 9 miliarde de lei, se amenajează din borduri și pavele o alee pietonală. Nimic deosebit ar spune unii.

Însă, atunci când zidul va fi demolat cu siguranță aleea va fi afectată. Explicația șefilor autorității locale, față de situația sesizată, este de-a dreptul halucinantă.

"Avem termen de execuție de două luni până la finalizarea lucrării. Ne asumăm riscurile, atunci când vom realiza un nou zid", a susținut telefonic Vasile Axinte, viceprimarul municipiului Pașcani.

  

De câteva zile, angajații firmei care execută lucrările în parc, au trecut la amenajarea unei alei pietonale. Mai exact, sunt montate borduri și pavele. Problema este aceea că aleea se află la câțiva centimetri distanță de zidul din parc, pe care administrația locală vrea să îl demoleze, după care să îl reconstruiască.

Orice nepriceput își poate da seama că după amenajarea aleii, în condițiile în care digul trebuie demolat, există riscul distrugerii acestor lucrări. Cum? Malul de pământ s-ar putea surpa sub cupele excavatoarelor, iar materialele folosite acum ar putea fi înghițite de pământ.

Vorbim în acest caz despre o situație pe care administrația locală o cunoaște. Cel puțin asta putem deduce din declarația viceprimarului Vasile Axinte.

"Mai sunt două luni, trebuie să finalizăm lucrarea și să semnăm procesul verbal de execuție. Altfel e problemă cu finanțarea. Da … ? Trebuie finalizat parcul în două luni de zile și tăiată panglica la acest proiect. Asta e … Vom vedea ulterior ce riscuri vor apărea", a subliniat viceprimarul Vasile Axinte.     

Întrebat cine va plăti pentru eventualele pagube, în condițiile în care odată cu demolarea zidului va fi afectată și aleea pietonală, viceprimarul a mai spus: "Ne asumăm riscul. Totdeauna ți-l asumi. Nu-i o mare școală să dai afară pavele de acolo și să le montezi la loc. În patru oameni, cu două roabe, într-o zi le-am scos pe toate. Nu sunt turnate în beton, pot fi scoase", a mai conluzionat Axinte, fără a explica cine va suporta costurile.

Cel mai probabil, așa după cum ne-a obișnuit, executivul local va veni din nou în fața aleșilor cu o propunere de alocare a unor sume de bani. Cum mașinăria de vot a PSD funcționează, totul va trece fără vre-o problemă.   

Citește și: {loadposition articlescategoryload}

 

  

 

 

 

 

Related posts

Accident cu două persoane decedate pe E85, lângă Săbăoani

Redacția

O fostă angajată a Kosarom, condamnată pentru că a băgat bani în propriul buzunar

Redacția

A vrut sa se imbogateasca peste noapte, insa nu s-a asteptat sa aiba telefonul interceptat

Redacția
Încarcă...