NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Social

Carne expirată. ANPC a început controale în toate supermarketurile

Peste 200 de tone de carne au fost retrase de inspectorii de la Protecţia Consumatorilor, în urma controalelor făcute miercuri  în depozite alimentare din 18 judeţe. Anuntul a fost făcut de preşedintele ANPC, Marius Dunca. Iar de astăzi au  început controalele în supermarketuri şi magazine.

 

„Oprire definitivă numai, miercuri, 129 de tone de carne și produse din carne, 100 tone oprire temporară”, a spus Marius Dunca.

Este vorba inclusiv de marfă expirată în noiembrie 2013.

Șeful ANPC a precizat că au fost date sancțiuni în valoare de 71.500 de lei.

„Vreau să atrag atenția operatorilor economici că de astăzi suntem în supermarketuri. Toate produsele acestea ajungeau în magazine”, a mai spus Marius Dunca.

Întrebat de ce a anunțat controalele înainte de a face verificări, șeful ANPC a spus că principala preocupare a instituției pe care o conduce este ca marfa expirată să nu ajungă la consumatori.

Declarațiile lui Marius Dunca vin după ce procurorii DIICOT au făcut aproximativ 100 de percheziţii în depozite din Bucureşti, Cluj şi Slobozia pentru a identifica modalitatea prin care tone de carne alterată au ajuns să fie puse la vânzare în magazine.

Carnea era adusă ilegal din Uniunea Europeană, cu sprijinul unor funcţionari vamali dar şi al unui inspector de la Protecţia Consumatorilor Cluj.

Membrii acestei reţele sunt suspectaţi de evaziune fiscală, punere în circulaţie de produse alterate şi spălare de bani.

sursa stirile digi24

Citește și: {loadposition articlescategoryload}

 

 

Advertisements

Related posts

În stare gravă după ce a fost lovit de cal

Oana Cordoneanu

Unic în România. Laboratoarele UMF Iaşi produc, după doi ani de cercetări, piele artificială

Redacția

Incendiu provocat de copii, la un garaj din Pașcani

Redacția

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site