RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Educație

Cand mai au vacanta elevii

Vacanta elevilor continua. Scolarii se vor intoarce la cursuri pe 9 ianuarie, insa nu pentru mult timp, pentru ca vor avea din nou liber in perioada 4 -12 februarie, odata cu terminarea primului semestru.

 

Vacanta de primavara va fi intre 19 si 30 aprilie, iar cea de vara – intre 17 iunie si 10 septembrie. Pentru clasele terminale din invatamantul liceal, anul scolar se incheie pe 26 mai, iar pentru clasa a VIII-a, pe 9 iunie.

  

Programul national “Scoala altfel” are o durata de 5 zile consecutive lucratoare in timpul anului scolar si poate fi derulat pe baza unei planificari ce ramane la decizia scolilor.

Astfel, in functie de ciclurile de invatamant scolarizate, unitatile de invatamant pot opta pentru unul dintre urmatoarele segmente: 27 februarie – 31 martie si 15 mai – 9 iunie.

Intervalul aferent programului “Scoala altfel” nu coincide cu perioada in care se sustin tezele semestriale. Acestea vor avea loc, de regula, la finalul semestrelor, dupa parcurgerea programei scolare cu cel putin trei saptamani inainte de finalul semestrului.

In zilele libere prevazute de lege nu se organizeaza cursuri. Unitatile de invatamant si inspectoratele scolare judetene vor marca prin manifestari specifice, conform planificarilor existente la nivelul fiecarei scoli, zilele de 5 iunie (Ziua invatatorului) si 1 iunie (Ziua copilului).

Sursa: topiasi.ro

Related posts

Bani siguri pentru naveta profesorilor

Redacția

Grădinița pictată din Răducăneni. O casă veche de peste 100 de ani, în care a locuit fondatorul școlii din sat

Redacția
Încarcă...