RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Social

Campanie pro adopție și anti avort la Pașcani

A.T.O.R. Pașcani, Asociația ”Șansa 2010”,  Pașcani  și  Asociația ”Pro Vita”,  Pașcani organizează campania de informare și implicare comunitară ” PRO adopție, ANTI avort ”  în data de 23 martie 2014, începând cu orele 16.00.

În ultimii ani, diferite asociaţii pro-viață care militează pentru apărarea drepturilor copilului nenăscut și pentru sprijinirea femeilor însărcinate au organizat, în jurul sărbătorii de Buna Vestire, ”Marşul pentru Viaţă” în peste 30 de localități din țară. Deoarece acest tip de acțiune a avut  un impact deosebit și în Pașcani  (2010- organizat de Clubul CNMS Impact Pașcani; 2011,2012- organizat de Asociația ”ȘANSA 2010”), vom organiza  și anul acesta, în cadrul campaniei precizate, un marș  pentru susținerea vieții, astfel încât  mesajul nostru să aibă un caracter public. S-a stabilit ca  aceaste manifestări să aibă loc în acest an în preajma sărbătorii de Buna Vestire, datorită semnificației duhovnicești a acesteia. 

Numărul semnificativ de participanți tineri, prezenți la edițiile trecute ale marșului în Pașcani, arată că această manifestare poate avea o eficienţă deosebită în rândul adolescenţilor şi tinerilor, alungând teama de circumstanțele de multe ori dificile în care se află și promovând atitudini exemplare, responsabile.

  

Scopul Campaniei ” PRO adopție, ANTI avort ” și a ”Marșului pentru viață”, este de a apăra viața și de a o susține, promovând adopția ca soluție corectă, etică și de dorit.

Acțiunile publice vor începe  duminică, 23 martie, la ora 16.00,  în Sala de spectacole a  Casei de Cultură ”Mihail Sadoveanu”, unde se vor viziona câteva filme de scurt metraj (Bethoveen, film Pro Vita, mărturii antiavort), apoi cei implicați vor lua cuvântul și vor aborda pe scurt implicațiile sociale, etice ale avortului și adopției. Va urma  cuvântul pr. Protopop Pavel Postolache (tema va fi ”Adopția- un gest nobil”) apoi din Piața Casei de Cultură va începe marșul antiavort, un marș de apărare și susținere a vieții și demnității umane.

Voluntarii  A.T.O.R  și ”ȘANSA 2010”  vor împărți participanților materiale necesare pentru marș , broșuri și căndeluțe. Manifestarea se va încheia  la Biserica Sfinții Voievozi, cu câteva cântări religioase,  apoi cine dorește va rămâne să vizioneze filmul „Bella” la Protopopiatul Pașcani. La finalul filmului va avea loc o dezatere liberă pe tema campaniei și a materialelor vizionate.

Precizăm că la această acțiune publică sunt invitați  toți cetățenii municipiului Pașcani, indiferent de apartenență religioasă, socială, rasială, singurele condiții fiind respectarea principiilor moralităţii şi ale lipsei de violenţă de orice natură, scopul Campaniei ” PRO adopție, ANTI avort ” și a ”Marșului pentru viață”, fiind de a apăra viața și de a o susține, promovând adopția ca soluție corectă, etică și de dorit.

Citește și: {loadposition articlescategoryload}

 

 

 

 

Related posts

Locuitorii din comuna Hălăucești sunt invitați la hram!

Diana Marcu

ZILE LIBERE ÎN ANUL 2018! CALENDARUL SĂRBĂTORILOR LEGALE

Redacția

Teolog originar din Iași, despre aducerea luminii de la Ierusalim. „Doar pentru impresia maselor”

Redacția
Încarcă...