NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Politică

Comunicat de presă Florin Constantinescu: „Absorbţia fondurilor europene – o prioritate strategică pentru Guvernul Victor Ponta”

În această săptămână, senatorul PSD Florin Constantinescu a adresat o declaraţie politică în plenul Senatului intitulată Absorbţia fondurilor europene – o prioritate strategică pentru Guvernul Victor Ponta.

Senatorul păşcănean a făcut o trecere în revistă a celor mai importante evenimente pe domeniul proiectelor europene şi absorbţiei de fonduri. „La începutul lunii martie, de la Ministerul Fondurilor Europene au venit veşti bune. Comisia Europeană a rambursat României o sumă record, de peste 1,2 miliarde de euro din fondurile structurale şi de coeziune. Suma reprezinta aproape 25% din încasările din perioada 2007-2013”, a afirmat Florin Constantinescu.

În programul politic asumat de Guvernul Victor Ponta, o prioritate strategică, fundamentală, o constituie buna administrare a fondurilor europene. Prin urmare, “este nevoie ca, în perioada următoare, toate instituţiile care gestionează fonduri europene, să continue eforturile pe zona implementării proiectelor şi absorbţiei fondurilor. Trebuie să avem în vedere reducerea birocraţiei atunci când vorbim despre elaborarea documentaţiilor ce stau la baza proiectelor care sunt finanţate din banii publici”, consideră Florin Constantinescu.

Senatorul social-democrat consideră că iniţiativa privind subvenţionarea din fonduri europene a tuturor costurilor pe un an pentru locurile de muncă nou create de IMM-uri este benefică şi va facilita accesul la finanţare, conducând la dezvoltarea de noi firme şi susţinerea firmelor existente. “La nivelul Departamentului pentru IMM-uri, Mediu de Afaceri şi Turism s-a discutat deja susţinerea unei iniţiative legislative prin care statul va subvenţiona din fonduri europene toate costurile pe un an pentru locurile de muncă nou create de IMM-uri. Posibilitatea accesării unor fonduri europene de către IMM-uri pe zona creării locurilor de muncă va facilita accesul la finanţare şi va conduce la dezvoltarea de noi firme, precum şi la susţinerea firmelor existente. Măsura este benefică dezvoltând mediul de afaceri din perspectivă competiţională”, a încheiat senatorul Florin Constantinescu declaraţia politică.

 

                                                                                                                                            

                                                                             

loading...
Advertisements

Related posts

Ecaterina Andronescu, în vizită la Hălăucești

Redacția

Dumitru Oprea: „Românii nu trebuie să uite cât de mult rău ne-a făcut Dictatura!“

Redacția

Analiza votului din comunele cu edili traseişti

Redacția

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site