NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Administrație

Palatul Cuza de la Ruginoasa isi schimba imaginea

Mai multe actiuni de impadurire vor avea loc in diverse comune din judet, in lunile martie si aprilie. Cea mai importanta dintre acestea va fi la sfarsitul acestei luni la Muzeul de la Ruginoasa.

Aici vor fi plantati 200 de molizi argintii, care provin de la Directia Silvica Iasi. Tot in aceasta perioada, pana la data de 15 aprilie, vor fi plantati 800.000 de arbori pe o suprafata de 475 de hectare in mai multe comune din Iasi, unde au fost defrisate suprafete mari in anii trecuti. Pana in prezent, au fost plantati arbori pe 40 de hectare in comunele Ciurea si Dobrovat, iar in urmatoarea perioada, vor mai fi plantati puieti in: Ocolul Silvic de la Harlau, Pascani, Madarjac, Prisacani sau Baltati. De asemenea, institutiile, scolile si ONG-urile din Iasi au solicitat pentru plantare 60.000 de puieti care vor fi primiti gratuit. Speciile de arbori care vor fi plantate in zonele din Iasi sunt: stejar, gorun, frasin, paltin, cires, salcam, gladita si plop alb. Anul trecut, actiunea de impadurire s-a desfasurat in aceeasi perioada, fiind plantati 870.000 de puieti pe o suprafata de 211 hectare, in cele 8 ocoale silvice din judet.

sursa www.bzi.ro

Citește și: {loadposition articlescategoryload}

 

 

loading...
Advertisements

Related posts

Pașcaniul ar putea avea o zonă de agrement în Parcul Peștișorul și un patinoar, dacă primarul și consilierii PSD vor fi de acord!

Răzvan Grecu

Extinderea balcoanelor pe domeniul public în zona centrală se va face doar cu acordul Comisiei de Urbanism din cadrul Consiliului Local

Răzvan Grecu

Norma de hrană pentru asistaţii sociali a fost majorată. Cantina Socială are nevoie de mari investiţii

Marius Parteni

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site