NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Administrație

Campanie de informare făcută de voluntari privind gestionarea deșeurilor din municipiu

Colectarea selectivă a deșeurilor a devenit obligatorie începând cu 1 iulie 2019. Potrivit legii, containerele obișnuite au fost înlocuite cu pubele speciale pentru fiecare categorie de deșeu în parte. Aproape toate materialele ce compun deșeurile se pot recicla, dacă suntem atenți la modul în care facem acest lucru: hârtia, sticlă, plasticul, aluminiul, metalul sau lemnul.Timp de două zile, mai mulți tineri voluntari din Pașcani s-au alăturat inițiativei admnistrației locale de a informa populația printr-o campanie privind gestionarea selectivă a deșeurilor.

Tinerii voluntari din ATOR Pașcani, Schimbarea suntem noi și Centrul Rezidențial ,,Sf. Stelian” Pașcani în parteneriat cu Primăria Municipiului Pașcani, au început o campanie de informare a locuitorilor, privind gestionarea deșeurilor din municipiu.În acest sens voluntarii s-au deplasat în zona deal, zona vale și suburbiile Gîștești, Boșteni, Sodomeni, distribuind către populație ,,Ghidul de bune practici” pentru gestionarea și colectarea selectivă a deșeurilor.Această activitate vine în sprijinul acțiunii Primăriei de distribuire a pubelelor, către cetățeni, ce a început săptămâna trecută”, se arată într-un mesaj postat pe facebook.

În ultimele săptămâni, Poliția Locală a demarat mai multe acțiuni de informare, dar și de verificare a modului de depozitare a gunoiului. Persoanele care încalcă regulile sunt sancționate cu amenzi de la 200 la 500 de lei, iar societățile comerciale de la 2.000 la 5.000 lei.

  
Advertisements

Related posts

Vestiare inundate la Serviciul de Ambulanță Pașcani. Pompierii solicitați să intervină

Teona Gherasim

S-a schimbat șefia PNL Pașcani. Petrică Dascălu s-a autosuspendat din funcție

Ema Roman

Termen de plata a impozitului pentru veniturile din activitati agricole

Redacția
Încarcă...