NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Educație

Campania “Mișcarea înseamnă viață – Încurajăm sportul, nu violența!” în Pașcani

 În prima zi calendaristică din această primăvară, curtea Liceului Teoretic Miron Costin Pașcani va găzdui evenimentul “ Mișcarea înseamnă viață – Încurajăm sportul, nu violența! ”.

Astfel, pe 1 martie, începând cu ora 11.30, organizatorii manifestării se așteaptă ca numărul de participanți să depășească așteptările.  Liceul Teoretic Miron Costin , la inițiativa profesor Andrei Doroftei împreună cu Inspectoratul de Jandarmi Judeţean Iaşi , Rebrand Yourself și toți cei care doresc să participe, respectiv cadre didactice, părinți, bunici, elevi, copii sunt așteptați.

“ Mișcarea înseamnă viață – Încurajăm sportul, nu violența! ” – Inspectoratul de Jandarmi Județean Iași: “ Prin organizarea acestei manifestări se promovează spiritul de fair – play la manifestările sportive, dorindu-se încurajarea tinerilor de a practica sportul.

Încă de la început s-a dorit să fie înainte de orice un mesaj, un mesaj cu impact în viețile noastre, tocmai pentru a înțelege că este esențial să facem sportul o componentă activă în viața noastră  Prin aceste ediții, se dorește determinarea populației și cu atât mai mult a generațiilor tinere, spre a se obișnui cu sportul, cu activitatea fizică pentru a avea un randament bun pe toate planurile: psihic,emoțional, fizic, intelectual, social”, declară inițiatorul campaniei, Andrei Doroftei.
O activitate fizică regulată îmbunătățește starea de spirit, combate bolile cronice, ajută la menținerea controlului asupra greutății, întărește sistemul cardiovascular, oferă un somn liniștit, poate fi distractiv, este o nouă ocazie de socializare și sporește încrederea în sine.

 FĂ O NOMINALIZARE PENTRU GALA ACTUALITATEA TV 2016

{module Fă o nominalizare pentru Gala Premiilor Actualitatea TV 2016}

“Prin toate edițiile proiectului Mișcarea înseamnă viață am încercat să mobilizăm oamenii pentru o societate mai bună, cu preocupări sănătoase, departe de violența de orice fel, frecvent întâlnită în aceste timpuri. Educația sportivă presupune disciplină, fair play, perseverență, spirit de echipă și onestitate. Sperăm că educând elevii și menținându-ne pe noi pe aceste principii, vom reuși să facem o societate în care violența, verbală și fizică să fie mai rar întâlnită sau deloc.”, concluzionează profesorul.

 

Condițiile de participare la acest exercițiu sunt voința, echipamentul sportiv, apa plată și în special voia bună.

Citește și: {loadposition articlescategoryload}

loading...
Advertisements

Related posts

Tineri liceeni norvegieni cu bursă Erasmus caută gazdă în Târgu Frumos și zonele învecinate

Oana Cordoneanu

O serie de licee si grupuri scolare din judet risca sa dispara

Redacția

“Fii inteligent, nu fi violent!” , atelier de lucru la Colegiul „Unirea”

Redacția

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site