RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Educație

Rezultatele la Evaluarea Naţională vor fi afişate miercuri

Rezultatele la Evaluarea Naţională vor fi afişate miercuri, până la ora 14,00, potrivit calendarului aprobat de Ministerul Educaţiei.

Contestaţiile vor putea fi depuse la centrele de examen sau transmise prin mijloace electronice tot miercuri, în intervalul orar 16,00 – 19,00, şi joi, în intervalul orar 8,00 – 12,00.

‘Candidaţii care depun/transmit contestaţiile completează, semnează şi depun/transmit şi o declaraţie-tip în care se menţionează că au luat cunoştinţă că nota acordată ca urmare a soluţionării contestaţiei poate modifica, după caz, nota iniţială, prin creştere sau descreştere. Documentele sunt semnate şi de părinţii/reprezentanţii legali ai candidaţilor minori’, a precizat Ministerul Educaţiei.

Rezultatele finale, după rezolvarea contestaţiilor, vor fi afişate pe 4 iulie.

  

Rezultatele vor fi comunicate anonimizat, prin coduri individuale care înlocuiesc numele şi prenumele candidaţilor, atât în centrele de examen, cât şi pe internet, respectându-se Regulamentul general privind protecţia datelor personale. Codurile individuale au fost distribuite candidaţilor, pe bază de semnătură de primire, la prima probă susţinută.

Media de admitere, pe baza căreia se realizează înscrierea în clasa a IX-a de liceu a absolvenţilor învăţământului gimnazial, este media generală la Evaluarea Naţională calculată ca medie aritmetică, cu două zecimale, fără rotunjire, a notelor obţinute la fiecare probă.

sursa radio iași

Related posts

Iohannis a promulgat legea prin care Ministerul Educaţiei asigură, la cerere, o tabletă sau un laptop pentru e-learning

Redacția

Examen de admitere, la UMF Iași, trecut cu nota maximă de două foste eleve de la Colegiul „Sadoveanu”!

Iulia Huțanu

Tezele de la Evaluarea Naţională vor fi corectate în alte judeţe

Redacția
Încarcă...