RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Național

Campania electorală pentru europarlamentare şi locale, la final. Continuarea propagandei electorale este interzisă

Campania electorală, care a început pe data de 10 mai, s-a încheiat sâmbătă, la ora 7,00, românii cu drept de vot fiind aşteptaţi duminică la urne să îşi aleagă reprezentanţii în Parlamentul European şi pe cei în administraţia locală.

Duminică au loc alegeri locale și europarlamentare FOTO: Shutterstock

Duminică au loc alegeri locale și europarlamentare FOTO: Shutterstock

În acest an, 207.389 de candidaturi au fost înscrise pentru alegerile locale, iar pentru alegerile europarlamentare au intrat în cursa electorală 494 de candidaţi, scrie Agerpres.

  

Timp de o lună, candidaţii intraţi în competiţia pentru un loc în Parlamentul European sau în conducerea administraţiilor locale şi-au transmis mesajele prin intermediul afişelor electorale sau prin întâlnirile cu alegătorii.

După încheierea campaniei electorale, materialele de propagandă electorală de orice tip trebuie îndepărtate din clădirea sediului secţiei de votare din ţară.

Potrivit unei hotărâri a Biroului Electoral Central, îndepărtarea materialelor de propagandă electorală de orice tip din clădirea sediului secţiei de votare din ţară şi de pe respectiva clădire se dispune de preşedintele biroului electoral al secţiei de votare şi se aduce la îndeplinire prin persoanele desemnate de primar în cel mult două ore de la comunicare.

Este interzisă continuarea propagandei electorale după încheierea campaniei electorale şi anume din data de 8 iunie,

 » Citește continuarea pe pagina autorului

Related posts

Noi instructori ruşi şi material militar rusesc au sosit la Niamey, capitala Nigerului / SUA dispun de o importantă bază de drone în apropiere de Agadez, construită cu un efort financiar de circa 100 milioane de dolari

Redacția

Carlo Ancelotti (Real Madrid) a dezvăluit cum și-a motivat jucătorii înaintea succesului cu Manchester City

Redacția

VIDEO Momentul când Joe Biden cade pe scenă în timpul unei ceremonii militare/ Casa Albă a transmis că președintele SUA se simte bine după căzătură

Redacția
Încarcă...