NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Național

Camera Reprezentanţilor din SUA aprobă cu majoritate covârşitoare un act care susţine cheltuieli militare record, cu 45 de miliarde mai mult decât a propus Joe Biden

Camera Reprezentanţilor din SUA a aprobat, joi, o lege prin care dă posibilitatea ca bugetul apărării să ajungă la un record de 858 de miliarde de dolari anul viitor, cu 45 de miliarde mai mult decât a propus preşedintele Joe Biden, relatează Reuters.

Camera Reprezentanţilor a aprobat versiunea de compromis a Actului de Autorizare a Apărării Naţionale (NDAA), o lege care trebuie aprobată anual şi care stabileşte politica Pentagonului. Actul a fost adoptat cu 350 la 80 de voturi, depăşind cu mult majoritatea cerută de două treimi pentru a fi adoptată legislaţia şi a fi trimisă la Senat pentru vot.

Legea pentru 2023 autorizează cheltuieli militare de 858 miliarde de dolari şi include o creştere salarială de 4,6% pentru militari, fonduri pentru achiziţionarea de arme, nave şi aeronave, dar şi sprijin pentru Taiwan în faţa agresiunii chineze şi pentru Ucraina, în lupta declanşată de invazia ruseasă.

Întrucât reprezintă una dintre legile majore care sunt adoptate în fiecare an, membrii Congresului folosesc NDAA ca vehicule pentru o serie de iniţiative, unele fără legătură cu apărarea.

Advertisements
Advertisements
  

Legea din acest an – rezultatul mai multor luni de negocieri între democraţi şi republicani în Cameră şi Senat – avea nevoie de o majoritate de două treimi în Cameră după dispute din partea unor membri asupra includerii sau nu a unui amendament privind dreptul de vot.

 » Citește continuarea pe pagina autorului

Advertisements
Advertisements

Related posts

Surse: Rata inflației ar putea ajunge la 15%, dar va scădea la 11-12% în a doua parte a anului

Redacția

Băsescu: „Nu stau în mila statului. Ce-mi dă statul am să-i dau şi eu”/ RA-APPS cere în instanţă evacuarea fostului preşedinte din locuinţa de protocol

Redacția

Dominic Fritz: Alianţa cu PNL este în acest moment una încercată. Este o scindare foarte mare în interiorul PNL, care se răsfrânge şi la nivel local

Redacția

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site