RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Național

Buzău: Închisoare pe viaţă pentru complicele unei crime comise în 2019 – A furnizat criminalului sticla cu benzină cu care a incendiat victima

Doi tineri complici la o crimă prin incendiere produsă în februarie 2019, victima fiind o tânără de 22 ani, au fost condamnaţi marţi, de Tribunalul Buzău, la închisoare pe viaţă şi, respectiv, 20 de ani de închisoare.

Gardinan din închisoareFoto: DreamsTime

Soluţia pronunţată de Tribunalul Buzău nu este definitivă, putând fi atacată cu apel în termen de 20 de zile, informează Agerpres.

  

Autorul crimei, Cosmin Dan, a fost deja condamnat în ianuarie 2020 la 24 de ani de închisoare pentru omor cu premeditare prin cruzimi şi distrugere şi daune de 150.000 de euro către familia fetei. După ce a consumat alcool şi droguri, acesta a mers în dimineaţa zilei de 23 februarie 2019 la apartamentul fostei sale iubite, Nica Valentina, a aruncat asupra acesteia cu benzină dintr-o sticlă, apoi i-a dat foc cu o brichetă, incendiul extinzându-se şi în locuinţă.

Cei doi complici condamnaţi marţi pentru complicitate la omor calificat şi la distrugere au primit aceste pedepse grele deoarece anchetatorii au stabilit că aceştia i-au furnizat criminalului sticla cu benzină, pe care i-au înmânat-o în apartamentul victimei, după ce acesta le-ar fi solicitat-o indicându-le şi scopul său de a o incendia pe victimă.

 » Citește continuarea pe pagina autorului

Related posts

CTP: Primul partid cu care trebuie să negocieze domnul Ciucă e PNL

Redacția

Roțile reformei administrativ-teritoriale se urnesc greu și se lovesc de multe piedici ANALIZĂ

Redacția

Aderarea cu frontierele terestre la Schengen. Predoiu: Nu mă hazardez să precizez o dată

Redacția
Încarcă...