NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Comunicate de Presă

BUTTERFLY JUICE BAR – fresh-uri de fructe la Colegiul Tehnic C.F. “Unirea”, Pașcani

Începând de joi, 1 martie 2018, elevii Colegiului Tehnic C.F. „Unirea” consumă fresh-uri de fructe și legume chiar în incinta liceului lor.

 Sucurile naturale de fructe reprezintă o idee mai veche pe care elevii colegiului au avut-o încă din perioada în care automatele cu cafea și băuturi cu conținut de cofeină au fost interzise în școli. Astfel, uniriștii s-au gândit la un înlocuitor, de data aceasta mult mai sănătos și perfect natural, care să asigure aportul de energie de care elevii au cu siguranță nevoie. Înainte de a-și pune în aplicare ideile, o echipă de elevi de la profilul economic au întocmit un chestionar pe care l-au aplicat colegilor și profesorilor pentru a vedea dacă un astfel de proiect ar fi dorit și apreciat în școala noastră. Rezultatele, pozitive în totalitate, i-au motivat să materializeze ceea ce au pus, în prealabil, pe hârtie.  Clasele care s-au ocupat de promovarea și implementarea proiectului în școală sunt implicate, în acest an școlar și în programul Junior Achievement -“Educație pentru sănătate”, iar lecțiile pe care le-au derulat la orele de dirigenție pe aceasta temă le-au întărit și mai mult convingerea că fructele și sucurile preparate din fructe sunt esențiale pentru o alimentație corectă.

Compania–elev “BUTTERFLY” este un proiect mai vechi, început în anul școlar 2010-2011, inițiat de colegi de-ai noștri dintr-o promoție anterioară, coordonați de doamna profesor Orășanu Daniela, tot prin intermediul  programelor Junior Achievement, desfășurate în școală în acea perioadă. Pe parcursul anilor, toate fondurile strânse din activitățile derulate în cadrul acestei companii s-au îndreptat către BURSELE BUTTERFLY, destinate elevilor cu rezultate frumoase la învățătură, dar cu posibilități financiare reduse.

  

 BUTTERFLY JUICE BAR (BJB), căci așa se numește mini-afacerea uniriștilor, este un proiect școlar de antreprenoriat social care își propune, începând din această primăvară, să aibă același parcurs.

 

Advertisements

Related posts

Comunicat de presă: Amenajare parc în municipiul Pașcani (DOC)

Redacția

Proiect de parteneriat strategic Erasmus+ la Școala Gimnazială Specială Pașcani

Redacția

Rezultate de excepție pentru Colegiul „Sadoveanu” la Olimpiada județeană de chimie

Redacția

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site