NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Educație

Burse sociale, de merit și de studiu pentru elevii din Pașcani

În ședința de Consiliu Local din această lună, se va afla un proiect de hotărâre privind acordarea burselor sociale, de merit și de studiu pentru elevii din învățământul preuniversitar.   

Este vorba despre 324 de burse care vor fi acordate elevilor , în cazul în care proiectul inițiat va fi aprobat. Menționăm că persoana care a demarat această activitate este directorul Liceului Teoretic “Miron Costin”, Carmen Apostol.

 Mai exact, sunt 197 burse sociale, reprezentând suma de 50 de lei lunar pentru un elev și 126 de burse de merit și de studiu, cuantumul fiind de 60 lei lunar. Fondurile necesare pentru acoperirea cheltuielilor vor fi suportate din Bugetul de Venituri si Cheltuieli al municipiului Pașcani, aferent anului 2014 din capitolul Burse.

  

 

Bursele de merit se acordă elevilor care au rezultate deosebite la învățătură, cei care au obținut media generală de cel puțin 9.50 și nota 10.00 la purtare în anul școlar anterior, respectiv în primul semestru al anului școlar, pentru elevii în clasele de început ale învățământului primar, gimnazial, liceal sau profesional.

 

Bursele de studiu se acordă elevilor care provin din familii cu venit lunar mediu pe membru de familie pe ultimele 3 luni cel mult egal cu salariul minim pe economie și care îndeplinesc simultan condițiile, respectiv să aibă media generală peste 8.50 și nota 10 la purtare în semestrul anterior celui care se acordă bursa.

 

Bursele de studiu sunt revizuite semestrial, în funcție de modificările intervenite în veniturile nete lunare ale familiei și în situația școlară a elevilor.

 

Bursele sociale se acordă elevilor la cerere, în funcție de situația materială a familiei sau a susținătorului legal, orfani sau care sunt în evidență ca suferind de boli cronice.

 

În municipiul Pașcani sunt școlarizați un număr de 8.223 elevi în învățământul preuniversitar, din care 6.538 în învățământul primar, gimnazial și liceal. În anul școlar 2014-2015 sunt școlarizați un număr de 36 elevi cu boli cronice recunoscute de către Ministerul Educației, astfel  încât numărul burselor medicale este de 36.  Pentru bursele de orfan se propune un număr de 128 burse. De menționat este faptul că din bugetul local va fi alocată suma de 54.410 lei pentru aceste burse.

 

 

Advertisements

Related posts

Comunicat de presă: Rezultate notabile obținute de către elevii și profesorii de la „Sadoveanu” la concursul Matematica fără Frontiere

Redacția

Zeci de elevi la Salonul Ofertelor Educaţionale organizat în holul Primăriei

Ema Roman

Școala din Uda, Tătăruși a împlinit 100 de ani

Teona Gherasim

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site