RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Educație

Elevii de la Şcoala “Iordache Cantacuzino” au luat astăzi “Gustări din cămara bunicii”

Copiii de la Şcoala “Iordache Cantacuzino” au fost implicaţi într-o activitate denumită ”Gustări sănătoase din cămara bunicii”, care i-a învăţat cât de important este să mănânce sănătos.

 

Aceasta face parte din “Proiectul Mănâncă Responsabil”, şi a avut ca participanţi, elevi din trei clase primare.  

  

După cum declară Mirela Novac, profesor învăţământ preşcolar şi primar, “scopul activităţii este promovarea produselor tradiționale românești pentru formarea deprinderilor de a alege și consuma produse sănătoase de către  tânăra generație”.  

Elevii din cele trei clase au realizat standuri cu produse tradiţionale, din cămara mamelor: dulcețuri, compoturi, murături, plăcinte, colăcei, pâine, şi au prezentat tuturor reţetele după care au fost făcute acestea.

Ei s-au arătat deosebit de încântaţi de activitate, au demonstrat că le place mâncarea sănătoasă, îndemnându-i şi ceilalţi să aibă o alimentaţie corectă.

La final a avut loc degustarea, îndelung aşteptată de către cei mici. Aceştia s-au năpustit la murături, dar nici plăcintele nu au fost ignorate.  Produsele neperisabile, cum sunt borcanele de compot sau de zacuscă vor fi donate familiilor nevoiaşe, în săptămâna dinaintea sărbătorilor pascale. 

Citește și: {loadposition articlescategoryload}

 

Related posts

Bani cu țârâita pentru pregătirea școlilor în prag de an educațional

Marius Parteni

80 de profesori din Vaslui, în schimb de experiență la Școala Specială Pașcani

Irina Gherasim

Tabăra Naţională de Reviste Şcolare şi Jurnalistică, Muncel – debut al vacanței de vară

Redacția
Încarcă...