RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Economie și afaceri

Bunurile Leonardo, vândute la bucată

Administratorul judiciar al cunoscutului retailer de încălţăminte aflat în serioase dificultăţi financiare a decis modificarea planului de reorganizare a societăţii pentru a putea acoperi o parte cât mai mare din datoriile acumulate de compania Leonardo. Astfel, zilele trecute a fost aprobată modificarea planului, conform căreia o parte dintre bunurile companiei vor fi transmise către una sau mai multe persoane fizice sau juridice, iar o parte dintre bunurile din patrimoniul societăţii vor fi lichidate.

„Pe durata implementării planului de reorganizare activitatea societăţii debitoare va fi condusă în continuare de către administratorul special, sub supravegherea administratorului judiciar. Propunerea vizând modificarea planului de reorganizare al SC Leonardo SRL nu modifică în niciun mod cuantumul datoriilor asumate a fi plătite de societate prin programul de plăţi din planul iniţial de reorganizare. Modificarea intervine în ceea ce priveşte strategia de reorganizare a societăţii, fiind menită să completeze sursele de finanţare a plăţilor prevăzute a se realiza conform programului de plăţi”, se arată în decizia Casei de Insolvenţă Transilvania, administratorul judiciar al companiei Leonardo SRL.

Reorganizare de succes

  

Leonardo, cel mai mare retailer de încălţăminte din România, este unul dintre exemplele de companii care au apelat la reorganizare în timp util, putând astfel să revină pe profit după ani de pierderi şi să îşi extindă eficient reţeaua. În perioada anterioară deschiderii procedurii de insolvenţă, societatea Leonardo înregistra pierderi masive şi datorii care se ridicau la valoarea de 100 milioane euro, pe când valoarea de piaţă a întregului activ al societăţii se situa la mai puţin de 50% din cea a datoriilor. Aceasta stare de fapt a determinat compania Leonardo să apeleze la reorganizarea activităţii, prin stabilirea şi atingerea unor noi obiective în ceea ce priveşte eficienţa.

Planul de reorganizare al Leonardo a fost aprobat în august 2010 pentru o perioadă de trei ani, fiind ulterior prelungit cu încă un an. Scăderea puterii de consum a populaţiei a fost contracarată de retailer, odată cu punerea în practică a planului de reorganizare, printr-o politică de marketing care a vizat menţinerea cotei de piaţă, prin preţuri accesibile tuturor categoriilor de venituri ale populaţiei. Astfel, au fost implementate măsuri ce ţin atât de vânzări, cât şi de achiziţii şi activitatea operaţională. Rezultatul acestor măsuri a dus la o reducere a costurilor operaţionale cu 25% şi totodată o creştere a marjei de profit cu 5%.

Strategia de vânzări a vizat repoziţionarea pe piaţă a brandului, orientată către mass market, precum şi introducerea unor noi concepte de magazine (outlet, magazine self- service) şi a unor noi concepte de prezentare a produselor în magazin (LeoSport Corner, Leo Junior).

Pe partea de achiziţii, principalele reformulări au ţinut de modificarea preţului mediu de achiziţie şi apelarea la sistemul de achiziţii în cantităţi mari, beneficiind astfel de discounturi semnificative.

În privinţa activităţii operaţionale, s-au urmărit în primul rând renegocierea chiriilor şi relocarea de magazine, precum şi restructurarea costurilor operaţionale şi logistice.

În prezent, reţeaua Leonardo numără 145 de magazine, aceasta fiind optimizată prin închiderea unor magazine neprofitabile, în paralel cu deschiderea unora noi, adaptate tendinţelor de piaţă actuale, care au mutat consumul din locaţiile stradale în marile centre comerciale, beneficiind astfel de un trafic ridicat. De asemenea, compania a negociat permanent nivelul chiriilor şi a pus accent pe flexibilizarea reţelei, prin relocări ale unor magazine existente, pentru ca oferta şi cererea să se întâlnească într-un punct profitabil atât pentru companie, cât şi pentru clienţi.

sursa Ziarulevenimentul.ro

Citeste și: {loadposition articlescategoryload}

 

 

 

Related posts

2021 a bătut toate recordurile, iar coșul zilnic e mai scump cu 14% decât anul trecut. „Suntem ai nimănui, eu așa consider”

Redacția

Noi cursuri de calificare organizate de AJOFM Iași. Șomerii pot învăța gratuit să devină specialiști în resurse umane, în agricultură sau electricieni

Redacția

Subvenţiile de la APIA ajung şi la 600 de euro pe hectar anul acesta

Redacția
Încarcă...