NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Național

Bruxellesul cere Washingtonului să securizeze aeroportul din Kabul cât timp va fi nevoie pentru evacuarea afganilor

Uniunea Europeană a cerut marţi Statelor Unite, la un summit virtual al G7, să securizeze aeroportul din Kabul ”oricât timp cât va fi necesar” pentru realizarea operaţiunii de evacuare a afganilor consideraţi a fi în pericol după ce talibanii au preluat puterea, transmite AFP, preluată de Agerpres.

Liderii UE i-au îndemnat pe ”prietenii americani” să ”securizeze aeroportul oricât timp cât va fi necesar” şi de asemenea ”să garanteze accesul just şi echitabil la aeroport” pentru toţi afganii ce se califică pentru a fi evacuaţi, a declarat în urma summitului preşedintele Consiliului European, Charles Michel.

Reacţia survine după ce Pentagonul a anunţat că nu şi-a schimbat planul de a încheia până pe 31 august operaţiunea de evacuare din Afganistan şi retragerea trupelor americane din această ţară.

La rândul lor, talibanii au anunţat că blochează imediat accesul afganilor către aeroportul din Kabul şi nu acceptă continuarea evacuărilor de pe acest aeroport după 31 august, cerând totodată Statel

  

 » Citește continuarea pe pagina autorului

Advertisements

Related posts

Căutat de poliție în toată țara, Ioan Niculae se află în Italia. „Mâine mă predau”

Redacția

Un nou proiect pe piața de info on line Bursadestiri.ro

Redacția

Primăria Sectorului 4 își păstrează decizia de a taxa parcarea pe bulevardele din Sector, în ciuda opoziției viceprimarului Capitalei

Redacția

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site