RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Administrație

Blocurile care s-ar putea prăbuşi la un cutremur mai mare! Iniţiativa opoziţiei, copiată de Primărie

Administraţia locală declară că a întocmit o listă cu blocurile din oraş, care prezintă risc seismic. La o săptămână după ce a blocat demersul consilierilor PNL, care aveau un proiect de hotărâre ce viza inventarierea acestor imobile, Primăria se prezintă cu o astfel de listă întocmită de funcţionarii instituţiei. 

 

 

  

“Noi pregătim pentru viitor un proiect de hotărâre. La acest moment, există un document întocmit de către Serviciul Urbanism şi Compartimentul Patrimoniu şi Contracte, în care noi considerăm oportună expertizarea unei serii de clădiri din municipiul nostru. Urmează ca acesta să ajungă în şedinţă de Consiliu Local”, a declarat Cristian Menegon.

Conform raportului întocmit de Serviciul Urbanism şi Compartimentul Patrimoniu şi Contracte, există în Paşcani 27 de imobile care pot pune locatarii în pericol, în cazul unui cutremur. Cele mai multe dintre ele sunt situate pe străzile Nicolae Iorga şi Horia.

“Este vorba despre blocurile V1, V2, V3, V5, V6, V7 situate pe strada Nicolae Iorga, V4, V9, V10 de pe strada Ştefan cel Mare, V8 de pe strada Moldovei, Blocul CFR de pe strada Gării, Pavilioane V, U, T,Z, din strada Sportului, Pavilioane P, R, S, X, Y, W, L, M, N, O, de pe strada Horia, P4-6 strada Cloşca şi P1-3 Strada Crişan”, a mai precizat purtătorul de cuvânt al instituţiei.

Opoziţia se îndoieşte de faptul că personalul Primăriei este capabil să inventarieze imobilele care riscă să se prăbuşească în caz de cutremur.  O astfel de afirmaţie a fost făcută de către consilierul liberal, Claudiu Bodoaşcă, în cadrul unei conferinţe de presă.

“Domnul primar a declarat că proiectul cu inventarierea blocurilor  cu risc seismic nu îşi are rostul pentru că el are o evidenţă cu aceste imobile. Au cei din Primărie o listă cu imobilele respective,  despre care, spun ei că prezintă risc seismic. Ei sunt experţi?”, declara Claudiu Bodoaşcă din partea PNL.

Reamintim faptul că, şedinţa extraordinară programată pentru săptămâna trecută a fost boicotată de consilierii din partea PSD. Pe ordinea de zi se aflau trei proiecte de hotărâre, dintre care şi unul prin care iniţiatorii îşi doresc inventarierea clădirilor cu risc seismic din oraşul nostru. 

Related posts

Consiliul de Administrație al Școlii „Iordache Cantacuzino” a decis în privința transportului elevilor

Răzvan Grecu

Condițiile de participare la evenimentul “Armonii de toamnă” la Pașcani, festivalul comunelor

Marius Parteni

Noile Consilii de Administrație ale RAGCL, PSA și Eco Salubritate nu vor putea fi numite mai devreme de un an de zile

Răzvan Grecu
Încarcă...