RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Administrație

70.000 lei a plătit Primăria pentru proiectul de reabilitare a Palatului Cantacuzino, declarat respins

70.000 lei a costat documentaţia care a stat la baza proiectului de reabilitare a Palatului Cantacuzino, respins de la finanţare de către Agenţia pentru Dezvoltare Regională Nord Est. Documentaţia a fost executată de firma EXPROCONS GOSAV & COMPANY SRL, din Iaşi, contra sumei de 70.000 lei care include şi taxa pe valoarea adăugată.

 

 

  

Din partea administraţiei locale, răspunzătorii pentru insuccesul acestui proiect, au fost funcţionarii Compartimentului Programe Europene şi Atragere Fonduri Structurale, precum şi viceprimarul Gabriela Nedelcu.

“Documentaţia tehnică pentru reabilitarea Palatului Cantacuzino din Paşcani a fost făcută de către o societate din municipiul Iaşi. Este vorba despre EXPROCONS GOSAV & COMPANY SRL. Suma pe care Primăria municipiului Paşcani a plătit-o documentaţie este de 70.000 lei cu TVA inclus”, a declarat Cristian Menegon, purtătorul de cuvânt al Primăriei Paşcani.

După ce proiectul a fost respins de către Agenţia pentru Dezvoltare Regională Nord Est, administraţia locală a anunţat că a depus contestaţie. Şefii Primăriei au motivat atunci că este vorba despre o eroare administrativă. Cu alte cuvinte, deși suntem proprietarii de drept ai Palatului Cantacuzino, nu am îndeplinit o procedură de opozabilitate. Este vorba despre înscrierea acestei proprietăți în domeniul public al municipiului, lucru ce se putea realiza prin intermediul unei Hotărâri de Guvern.

“Noi aşteptăm acum să vedem ce se întâmplă cu acea contestaţie pe care o depunem, aşteptăm rezultatul ei, dacă o să avem succes sau nu”, a mai precizat Cristian Menegon.

Menţionăm faptul că actuala administraţie locală nu a reuşit până acum să atragă niciu proiect european pentru dezvoltarea municipiului nostru.

 Foto ziaruldeiasi

 

Related posts

Cetățenii din suburbii sau alte cartiere ignorați de executiv: investițiile în infrastructură și utilități anulate și în acest an

Marius Parteni

Scandalul de la Eco Salubritate în fața Consiliului de Administrație: semnatarii cererii de demitere a directorului general Leonard Ursu vor fi audiați!

Răzvan Grecu

Veste bună pentru fermieri! Senatul a eliminat obligația ca șoferii de tractoare agricole să dețină permis pentru această categorie de autovehicule. 

Redacția
Încarcă...