RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Administrație

Bloc rămas fără apă din cauza a două agenții bancare cu datorii la operator

Situație ciudată în zona vale unde un imobil a rămas fără apă, din cauza datoriilor pe care două agenții bancare le au la operatorul județean de apă.

 

 

  

Blocul D10 scara B a fost debranșat de la sistemul de alimentare cu apă, din cauza neplății debitelor și a penalităților înregistrate de către Banca Carpatica și Banca BCR, ambele situate pe strada Cuza Vodă din Pașcani.

În rest, niciunul dintre locatarii blocului D10 scara B nu are datorii la facturile de la apă, lucru confirmat de către reprezentantul de scară al imobilului.  Motivul pentru care cele două agenții bancare nu vor să plătească debitele este faptul că nu au contract separat cu operatorul ApaVital.

” Le-am explicat că asta este politica ApaVital. Nu se face contract personal cu dumnealor, ci prin intermediar. Se face factură separată, pe numele dumnealor, cu chitanță de la caserie, în momentul în care achită. Nu au fost acord”, a precizat reprezentantul de scară de la D10 scara B.

Conform unor informații pe care le avem, cele două societăți înregistrează împreună debite în valoare de aproximativ 1600 lei. Spațiile în care își desfășoară activitatea sunt închiriate, iar în contract ar exista o clauză prin care proprietarul trebuie să plătească utilitățile. Pe de altă parte, reprezentanții băncii au fost atenționați cu privire la faptul că trebuie să încheie contracte cu operatorul, lucru pe care nu l-au făcut.

Am încercat să-i contactăm pentru un punct de vedere cu privire la condițiile în care s-a ajuns ca blocul să fie debranșat de la alimentarea cu apă, însă fără niciun rezultat.

Fără apă au rămas și pășcănenii din blocul Z1, unde sunt câteva familii care au recunoscut că nu vor efectiv să-și plătescă facturile. Sunt în discuții cu vecinii care încearcă să-i convingă să achite ce au consumat. 

Related posts

Ședințele de Consiliu Local se vor ține on-line! Primăria a aflat în sfârșit de platforma Zoom!

Răzvan Grecu

Programul de lucru la ApaVital pe perioada sărbătorilor de iarnă

Redacția

Ședință de Consiliu Local Pașcani, 31 ianuarie 2024 (Video)

Redacția
Încarcă...