RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Administrație

În plină pandemie cu Covid 19, Pantazi refuză să pună în discuția Consiliului Local proiectul PNL de achiziționare a unui aparat de testare pentru această boală!

Numărul mare de îmbolnăviri zilnice cu Covid 19, nu pare să-l impresioneze pe primarul Dumitru Pantazi. Deși tot mai mulți români se testează voluntar, acesta refuză să pună în discuția Consiliului Local Pașcani o inițiativă a liberalilor de achiziționare a unui aparat de testare pentru Covid 19.

Pe lângă acest aparat, liberalii au propus și achiziționarea unui număr de 10.000 de teste și a amenajării laboratorului. Suma alocată în proiect este de 500.000 de lei, iar aceasta ar putea fi recuperată de la Uniunea Europeană, prin programul european de decontare a cheltuielilor efectuate sau angajate pentru a sprijini populația și pentru a limita răspândirea epidemiei de coronavirus – Fondul de Solidaritate al Uniunii Europene (FSUE).

Proiectul a fost depus pe 27 aprilie la registratura Consiliului Local, însă, deși au trecut 3 luni de zile, acesta nu este pus pe ordinea de zi a legislativului local.

„Grupul de consilieri locali ai PNL a depus pe data de 27 aprilie, un proiect prin care propuneam ca Primăria să achiziționeze și să doteze Spitalul Municipal de Urgență Pașcani cu un aparat de testare pentru depistarea Covid 19. Din păcate, acest proiect nu a ajuns pe ordinea de zi a Consiliului Local Pașcani pentru a fi dezbătut. Ne întristează acest lucru, dar nu este o surpriză pentru noi, pentru că nu este prima dată când primarul Dumitru Pantazi împiedică astfel de proiecte să ajungă pe masa Consiliului Local. Cred că subiectul este de actualitate, pentru că vedem astăzi că în continuare avem foarte multe cazuri de Covid 19. Cred că era esențial ca pășcănenii să aibă posibilitatea să se testeze în municipiu, și cred că aceste proiect trebuie să ajungă pe masa Consiliului Local pentru că nu văd ca mai devreme de un an, un an și jumătate să se rezolve această problemă cu pandemia de Covid 19. Vom insista în continuare cu acest proiect și sper să găsim înțelegere la primarul Dumitru Pantazi, ca acest proiect să fie pus pe ordinea de zi”, a declarat Marius Pintilie, președintele PNL Pașcani.

  

Reamintim că municipalitatea a dat cu piciorul la un aparat de testare Covid 19, donat de VFU Pașcani, pe motiv că Spitalul Municipal de Urgență, nu are un spațiu adecvat. În localități din vecinătatea orașului, precum Romanul, astfel de aparate sunt operate în spitale municipale, problemele organizatorice fiind rezolvate în regim de urgență.

Related posts

Propunerea unui consilier local: Panouri inscripționate cu numele municipiului la intrare în suburbii

Irina Gherasim

Au demarat lucrările de lărgire a podului de pe DN 28, la Sârca

Redacția

Adrian Covăsneanu: Proiectele autostrăzilor din Moldova merg cu frâna trasă

Redacția
Încarcă...