NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Actualitatea satelor

Bisericile din Moțca și Cristești iluminate pe timp de noapte (FOTO)

Lăcașurile de cult din comunele Moțca și Cristești, cu toate satele componente, sunt puse în valoare și pe timpul nopții de iluminatul exterior. Anunțurile au fost făcute de edilii celor două localități, pe paginile lor de facebook.

”Este o dorință a mea, pentru această perioadă sfântă a Săptămânii Mari care prevestește Paștele, ca în timpurile în care sunt  restricții și nu avem voie înăuntru, să înfrumusețăm toate bisericile din comună pe dinafară. Iluminatul este definitiv și alimentat din cel public, nu este doar pe perioada Paștelui. Am vrut ca bisericile să fie iluminate arhitectural, asemeni marilor catedrale și mănăstiri urbane”, a scris primarul comunei Moțca, pe pagina sa de facebook.

Și în comuna Cristești a fost finalizat iluminatul exterior al bisericilor. Primarul Constantin Bolohan a precizat pe pagina sa de facebook: ” Dat fiind faptul că am pășit în Săptămâna Mare, vă anunț că am reușit să încheiem misiunea iluminatului bisericilor din comună. Este adevărat că omenirea trece prin clipe grele, dar asta nu înseamnă că trebuie să fim negativiști, pesimiști, ci trebuie să căutăm motive care să ne aducă bucurie”, a scris și primarul comunei Cristești, pe pagina sa de facebook.

În România, multe dintre lăcașurile de cult reprezentative, din marile orașe, sunt iluminate arhitectural, pentru a pune în valoare și pe timpul nopții, frumusețea acestor clădiri.

  

Advertisements

Related posts

Un fost primar, noul viceprimar al comunei Ruginoasa (VIDEO)

Redacția

Chinurile și umilințele prin care trece un bărbat agresat în urmă cu un an, la Ciohorăni! (VIDEO)

Marius Parteni

Ziua comunei, prilej de sărbătoare pentru locuitorii din Todirești

Oana Cordoneanu
Încarcă...