NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Național

Iată pe la câte persoane a trecut preotul infectat cu coronavirus din Târgu Frumos. Număr uriaş de suspecţi de COVID-19

Noi date au apărut în cazul preotului din oraşul Târgu Frumos confirmat cu COVID-19 care a fost cu molifta pe la casele oamenilor. Preotul Nichita Ichim ce aparţine de comunitatea de lipoveni din zona a fost pe la casele enoriaşilor alături de dascăl în urmă cu mai multe zile. Ulterior, preotul a fost confirmat cu COVID-19, acesta ajuns la Spitalul de Boli Infecţioase din Iaşi. Alături de aceştia au mai fost internate alte trei persoane din parohie, doi dascăli şi clopotarul, respectiv Grigore Luchian, Emil Lupu şi Vlad Lupu.

Părintele a intrat în contact în numai 3 zile cu 196 de persoane. Lista acestora a fost preluată de Direcţia de Sănătate Publică şi de primăria din Târgu Frumos, tocmai pentru că cei suspecţi de COVID-19 să fie supuşi unei anchete epidemiologice.

„Împreună cu o echipă de la DSP avem oameni în teren care merg la toţi cei pe la care a trecut părintele în perioasa respectivă. Trebuie să vedem dacă ei au mai avut şi alte contacte, în acest caz fiin derulată o anchetă epidemiologica. În calcul s-a luat perioada 30 martie- 2 aprilie, iar la multe persoane aproape a trecut acea perioadă de două săptămâni de izolare. Dacă era să fi avut simptome, situaţia era mult mai gravă acum. Părintele se simte bine, toţi cei patru sunt acum la Boli Infecţioase internaţi şi umreaza tratamentul”, a spus Ionel Vatamanu, prmarul oraşului Târgu Frumos.

BZI

loading...
Advertisements

Related posts

De ce nu poartă românii mască. „Nu cred cu pandemia. Se spunea că Bill Gates nu ştiu ce face cu noi tot felul de improvizaţii”

Redacția

Preotii nu mai oficiaza logodne fara certificat de la primarie

Redacția

Un bărbat le-a prezentat jandarmilor un buletin care expiră în anul 3119. A fost dus la psihiatrie

Redacția
Încarcă...