NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Național

Iată pe la câte persoane a trecut preotul infectat cu coronavirus din Târgu Frumos. Număr uriaş de suspecţi de COVID-19

Noi date au apărut în cazul preotului din oraşul Târgu Frumos confirmat cu COVID-19 care a fost cu molifta pe la casele oamenilor. Preotul Nichita Ichim ce aparţine de comunitatea de lipoveni din zona a fost pe la casele enoriaşilor alături de dascăl în urmă cu mai multe zile. Ulterior, preotul a fost confirmat cu COVID-19, acesta ajuns la Spitalul de Boli Infecţioase din Iaşi. Alături de aceştia au mai fost internate alte trei persoane din parohie, doi dascăli şi clopotarul, respectiv Grigore Luchian, Emil Lupu şi Vlad Lupu.

Părintele a intrat în contact în numai 3 zile cu 196 de persoane. Lista acestora a fost preluată de Direcţia de Sănătate Publică şi de primăria din Târgu Frumos, tocmai pentru că cei suspecţi de COVID-19 să fie supuşi unei anchete epidemiologice.

„Împreună cu o echipă de la DSP avem oameni în teren care merg la toţi cei pe la care a trecut părintele în perioasa respectivă. Trebuie să vedem dacă ei au mai avut şi alte contacte, în acest caz fiin derulată o anchetă epidemiologica. În calcul s-a luat perioada 30 martie- 2 aprilie, iar la multe persoane aproape a trecut acea perioadă de două săptămâni de izolare. Dacă era să fi avut simptome, situaţia era mult mai gravă acum. Părintele se simte bine, toţi cei patru sunt acum la Boli Infecţioase internaţi şi umreaza tratamentul”, a spus Ionel Vatamanu, prmarul oraşului Târgu Frumos.

BZI

  
Advertisements

Related posts

Un bărbat amenință ca se aruncă de la etajul 8 al unui bloc

Redacția

O șoferiță a murit pe loc într-o maşină zdrobită de copac, în Tulcea

Redacția

Un consilier local a murit în gravul accident din Vrancea. El conducea microbuzul care a intrat pe contrasens

Redacția
Încarcă...