NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Administrație

Bilanț! Un an din noul mandat: Ep.2 Tinerii, sport şi timp liber!

Pe 5 iunie s-a împlinit 1 an de la alegerile locale din 2016. Primarul Dumitru Pantazi a primit, din partea pășcănenilor, încrederea pentru un nou mandat. Promisiunile din campania electorală sunt acum la momentul bilanțului, iar Actualitatea TV și NewsPașcani și-au propus să arate care dintre ele au fost îndeplinite.

 

 

  

 

După ce ieri am arătat că, din punct de vedere al investițiilor în infrastructură, lucrurile nu coincid cu promisiunile electorale, astăzi am analizat ce realizări au fost făcute, în ultimul an de zile, pentru a satisface nevoile tinerilor, dar și ale adulților, de a petrece timpul liber.

În campania electorală, promisiunile pe acest domeniu au purtat titlul: Tinerii, sport şi timp liber, iar descrierea a fost una ce promitea că administrația Pantazi se va concentra pe viața și sănătatea cetățenilor.
„Mişcarea înseamnă viaţă, sportul înseamnă sănătate. Vom investi permanent în sănătatea lucuitorilor acestui oraş, oferindu-le acces gratuit şi neîngrădit la terenuri de tenis si baze sportive la standarde europene. De asemenea, vom investi în locuri de joacă special amenajate pentru copii şi în “revitalizarea” căminelor culturale din suburbii”, promitea Dumitru Pantazi în pliantele electorale.

La un an de când aceste vorbe au fost rostite către fiecare alegător, fie prin viu grai, fie prin înregistrări video, ecoul lor s-a stins, iar în teren situația a rămas neschimbată.

Nici urmă de cele două noi terenuri de tenis de câmp sau cele 7 noi locuri de joacă: două în oraș și 5 în fiecare suburbie. Deși le-am căutat în teren, singurele dovezi ale existenței lor le-am găsit pe internet, pe pagina de Facebook a primarului Dumitru Pantazi, imortalizate în bannere electorale.

Simbolul nepăsării și al încălcării promisiunilor electorale l-am găsit în zona vale, în spatele cofetăriei Riama: foișorul devastat și abandonat – o imagine dezolantă pe care atât adulții cât și copiii trebuie să o înfrunte atunci când trec prin zonă.

Totuși, o speranță mai este. În bugetul de anul acesta au fost alocați 500.000 de lei pentru locuri de joacă, care, deocamdată, nu se știe când vor fi amenajate și dotate.
Tot în campania electorală, Dumitru Pantazi a promis o nouă sală de sport la Liceul „Mihai Busuioc”. Finanțare europeană de 3,6 milioane de lei. Până acum – niciun un anunț oficial în această privință.

Și baza sportivă a Clubului Municipal ar trebui să arate altfel. Edilul șef promitea investiții de 4 milioane de euro pentru reabilitarea acesteia. Sursa banilor era Ministerul Dezvoltării Regionale. În prezent această promisiune pare uitată, iar pe masa consilierilor locali nu a ajuns niciun proiect de aprobare a investiției.

Dacă problema investițiilor se lovește întotdeauna de necesitatea găsirii unei surse de finanțare, mâine vom analiza promisiunile electorale făcute cu privire la salubrizarea municipiului, un domeniu care la prima vedere ține mai mult de cât de gospodar ești, nu de cât ești de bogat.
{jcomments off}

 

 

Advertisements

Related posts

Consilierul Pintilie propuneri pentru îmbunătățirea activităților sportive din Parcul Peștișorul!

Marius Parteni

Sirenă de alarmare a populaţiei, mutată în curtea RAGCL

Irina Gherasim

Ce condiții ar trebui să respecte magazinele după redeschiderea mall-urilor? Alexandru Rafila: Aglomerația produce transmiterea bolii

Redacția

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site