RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Administrație

Bătaie de joc: “Uite concesiunea, nu-i concesiunea”. Afaceriști țintuiți la ușa Primăriei și Consiliului Local

“Analizăm toate cererile de concesiune depuse la Primărie și le aprobăm sau nu pe toate într-o ședință de Consiliul Local”. Acesta a fost mesajul primarului Dumitru Pantazi susținut de unii consilieri locali în ședința de îndată de luna trecută. Și uite așa membrii Comisiei de Urbanism din cadrul CL au trecut la treabă.

 

 După ședința de îndată de săptămâna trecută aceștia au analizat preț de șase ore majoritatea cererilor care se aflau în evidențele Primăriei, pentru a da un verdict în cazul lor. La ședință presa a avut acces doar pentru a filma câteva minute, ca nu cumva cei care așteaptă un răspuns la cererile lor de ani de zile să afle ceva informații din timp. La o săptămână de zile de la respectiva întâlnire Actualitatea Tv a formulat o cerere de informare publică prin care a solicitat câteva date din activitatea comisiei. Am solicitat purtătorului de cuvânt să ne precizeze care sunt primele concluzii în acest sens, ce au constatat membrii comisiei, care este motivul pentru

  

care cererile nu au ajuns în discuția consilierlor și cine este vinovat pentru această situație. Răspunsul autorităților, prin vocea purtătorului de cuvânt, Mirela Ancuța este următorul:”Pentru şedinţa Consiliului Local al municipiului Paşcani din această lună (februarie 2013), este iniţiat un proiect de hotărâre cu privire la cererile de concesiuni de terenuri care au fost analizate de către Comisie”, spune aceasta.

 

Măsura falsei transparențe a fost demascată câteva ore mai târziu. Pe site-ul Primăriei Pașcani a fost publicată ordinea de zi a ședinței din data de 28 februarie, dar aici nu se regăsește nici un proiect de hotărâre cu privire la acest subiect.

 Reamintim faptul că aproximativ 50 de cereri de concesiune venite din partea unor afaceriști locali, depuse la Primărie între anii 2003-2011, nu au fost discutate de membrii legislativului local, din motive necunoscute.   

 Citește și: {loadposition articlescategoryload}

Related posts

Furnizarea apei potabile este întreruptă pe strada fundac Fântânele, din Pașcani

Redacția

România, sufocată de caniculă. ANM: În weekend, vremea devine insuportabil de caldă, cu 40 de grade resimțite în aer

Redacția

Deputatul Vasile Axinte renunță la mandatul de consilier local! Dumitru Pantazi vrea să fie validat!

Marius Parteni
Încarcă...