RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Sănătate

Bărbat întors din Africa, internat cu malarie la Iaşi. A lucrat trei luni acolo

Ieri a fost confirmat la Iaşi primul caz de malarie din acest an, fiind vorba despre un bărbat de 24 de ani care s-a întors de curând din Africa şi care se află internat momentan la Spitalul de Boli Infecţioase „Sf. Pa­rascheva“ pentru tratament. Acesta a lucrat timp de trei luni în Africa în domeniul con­strucţiilor.

 

  

 Bărbatul care este din judeţul Vaslui a ajuns mai întâi la o unitate medicală din zonă, acuzând febră mare care apărea la anumite intervale de timp, dureri de cap şi stare generală influenţată. Probele de laborator au confirmat zilele a­cestea că este vorba despre ma­larie.

„În momentul de faţă starea generală este una bună, primeşte tratament antimalarie pe care le avem la dispoziţie de la Direcţia de Sănătate Publică şi nu pune probleme deosebite. Este nevoie să fie ţinut sub supraveghere, deoa­rece malaria poate determina şi manifestări de insuficienţă hepatică sau renală, fiind o boală care trebuie ţinută sub control. Prezintă o afectare uşoară la nivelul ficatului şi îl supraveghem pentru eventuale complicaţii, cum ar fi sindromul hepato-renal“, a precizat prof. dr. Carmen Dorobăţ, managerul Spitalului de Boli Infecţioase.

 sursa www.ziaruldeiasi.ro

Related posts

Tu știai câte tipuri de miere există și pentru ce sunt folosite?

Redacția

DOCUMENT. Noua listă a țărilor cu risc epidemiologic. Franța și Portugalia întră în zona galbenă

Redacția

Stop accidentelor de circulaţie! Acţiune de prevenire marca Crucea Roşie Paşcani

Ema Roman
Încarcă...