NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Sănătate

Medicii de familie fac un apel la renunţarea la obligativitatea prezentării de adeverinţe medicale la începutul anului şcolar

Medicii de familie fac un apel ca, în actualul context epidemiologic, să se renunţe la obligativitatea prezentării de adeverinţe medicale la începutul anului şcolar.

Ei spun că această practică le paralizează activitatea timp de două săptămâni, din cauza numărului foarte mare de solicitări.

Preşedintele Asociaţiei Medicilor de Familie Bucureşti-Ilfov, Sandra Alexiu: Nu trebuie în fiecare început an, asta nu se înţelege. Din acest motiv, considerăm că este abuziv să fim asaltaţi la începutul şcolii de către sute de părinţi şi sute de copii care au nevoie de o adeverinţă solicitată în mod abuziv de la şcoală, adeverinţe că sunt sănătoşi, adeverinţe că pot să facă sport, adeverinţe că trebuie să stea acasă, să poată să facă online şi să nu facă cursuri, tot felul de adeverinţe. În condiţiile în care ai câteva sute de copii pe listă care încep şcoala, a face consultaţie fiecărui copil, ca să decizi dacă e clinic sănătos, pur şi simplu ne paralizează activitatea timp de două săptămâni, cel puţin. Or, asta înseamna că trebuie să-i neglijăm pe toţi ceilalţi pacienţi ai noştri. Şi în fiecare an facem acelaşi apel şi se pare că îl facem degeaba.

Pe de altă parte, Ministerul Sănătăţii nu a luat încă în discuţie posibilitatea renunţării la aceste documente şi aminteşte că, potrivit legii, la înscrierea, frecventarea sau terminarea unui ciclu de învăţământ, elevii trebuie să prezinte adeverinţă medicală şi aviz epidemiologic.

radio iasi

loading...
Advertisements

Related posts

Medicii şi asistentele de la Infecţioase aduc televizoare de acasă pentru bolnavii COVID

Redacția

Bebeluş de două luni opărit grav şi tratat cu cerneală pe arsuri. Mobilizare în cadrul MAI pentru a-i fi salvată viaţa

Redacția

Tot mai multe autorități locale decid că masca este obligatorie și în spațiile deschise. Unde se aplică această măsură

Redacția
Încarcă...