RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Poliție

Paznic de vânătoare depistat băut la volan. În portbagaj avea trei iepuri, iar pușca nu era asigurată

Paznicul de vânătoare din comuna Vânători va trebui să ofere multe explicații oamenilor legii, după ce s-a urcat băut la volan și cu o armă de vânătoare transportată necorespunzător. Alături de aceasta era și o cartuşieră cu 26 cartuşe. În portbagajul mașinii oamenii legii au găsit trei iepuri.

 

Polițiștii Biroul Rutier au oprit pentru control, un bărbat de 44 de ani, din comuna Vînători, care circula cu un autoturism pe raza comunei Vînători. Este vorba despre Dumitru Budeanu, de 44 ani, paznic de vânătoare, pe fondul de vânătoare Hărmănești.

  

Întrucât bărbatul prezenta halenă alcoolică, acesta a fost testat cu aparatul alcooltest, rezultând o alcoolemie de 1,14 alcool pur în aerul expirat. Paznicul de vânătoare participase la o vânătoare organizată pe fondul de care răspunde.

În urma controlului autoturismului, în interiorul acestuia s-a găsit o cartuşieră cu 26 cartuşe şi o armă de vânătoare care aparţine conducătorului auto, transportată necorespunzător fiind neasigurată, fără a fi ţinută în toc sau husă.

“În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducere  a unui vehicul sub influenţa băuturilor alcoolice sau a altor substanţe, fiind luată  şi măsura sancţionării contravenţionale a conducătorului auto cu 5.000 lei conform Legii nr. 295/2004, privind regimul armelor şi muniţiilor”, se arată într-un comunicat de presă transmis redacției de către IPJ Iași.  

 

 

 

Related posts

Femeie din Stolniceni Prăjescu amendată cu 500 de lei

Oana Cordoneanu

A fost furat un clopot de 300 de kg de la o biserică din județul Iași

Redacția

Bătrân de 70 de ani găsit spânzurat în curtea casei

Redacția
Încarcă...