RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Monden

Banii aduc fericirea? Află ce spun cercetătorii despre acest subiect

Potrivit cercetătorilor americani, banii sunt importanți pentru oameni. Studiile arată că oamenii pot avea satisfacție dacă au bani și chiar pot fi fericiți într-o oarecare măsură dacă ajung cu veniturile la un anumit nivel.

 

  

Rezultatele sondajului realizat de cercetători

Potrivit sondajului făcut de cercetătorii de la Universitatea Purdue din Statele Unite ale Americii, banii pot aduce fericirea în viața oamenilor. Sondajul s-a realizat în 164 de țări pentru a vedea cu adevărat care este opinia oamenilor intervievați în diferite colțuri ale lumii, care se diferențiază prin gradul de cultură dar și prin nivelul de trai. La sondaj au participat 1,7 milioane de oameni potrivit celor relatate de newsweek.com.

Rezultatele acestui sondaj au arătat că:

·         Un om poate fi fericit dacă are în medie suma de 100 000 dolari pe an.

·         În Australia, suma ideală se ridică la 125 000 dolari pe an.

·         În America latină, pretențiile scad, suma pentru ca un om să fie fericit este de 35 000 dolari pe an.

·         La femei pretențiile sunt mai mari decât la bărbați. Studiul arată că un bărbat poate fi fericit dacă are 90 000 dolari pe an, iar o femeie vrea să aibă 100 000 dolari pe an.

De asemenea ei spun că oamenii consideră că pot fi mai fericiți dacă ar fi mai bogați.

Lipsa banilor poate fi cu siguranță un motiv de stres.După cum se știe sentimentul de a avea bani este mai plăcut decât sentimentul de a nu avea bani. Este mai bine să mergi cu taxi decât cu autobuzul.

Studiile arată că urmărirea bogăției are un impact negativ asupra satisfacției oamenilor. Greșeala pe care o fac oamenii este că ei își aleg o profesie care le promite un venit ridicat dar, pe de altă parte, ei își sacrifică din fericirea personală pentru a avea succes pe plan financiar. 

Prea mulți bani scade gradul de bogăție?

Studiile cercetătorilor arată că acest lucru este adevărat pentru că apare stresul legat de responsabilitățile prea mari vizavi de viața profesională.

Psihologii spun că odată cu creșterea veniturilor cresc și pretențiile oamenilor. Deși banii le oferă o stare de fericire o perioadă de timp, ea este înlocuită cu o stare de nemuțumire care apare pe fondul aspirațiilor care devin din ce în ce mai mari. Când au bani mai mulți, oamenii își doresc să aibă mai multe bunuri, mai multe proprietăți, să cumpere lucruri mai scumpe pe care le consideră de calitate înaltă, etc. Uneori când faci prea mulți bani este posibil să nu ai timp să-i chetui, să duci o viață lipsită de plăceri. 

Studiile cercetătorilor arată de asemenea că oamenii sunt fericiți dacă merg în călătorii. Acest lucru este adevărat, chiar și la noi în țară se observă faptul că oamenii sunt dispuși să cheltuie bani pe călătorii și chiar să facă împrumuturi până la salariu la instituții de credite cum este Credix Credit.

Sondanjul arată că nu este suficient să ai bogăție materială pentru a duce o viață de calitate, trebuie să știi cum să cheltui banii pentru a reuși să fii fericit.

Deși specialiștii spun că oamenii sunt mult mai fericiți dacă au experiențe frumoase în viață, ei au tendința de a se axa pe lucruri materiale, în pofida faptului că sunt conștienți că nu acestea oferă plăcere sau o stare de bine îndelungată. Ei achiziționează diverse lucruri, mai ales că au posibilitatea de a face rost de banii necesari simplu și rapidprin credite cu buletinul.

Tentația de a cumpăra lucruri materiale este destul de mare la oameni. Totuși ei sunt conștienți că sentimentele aduc mai multă fericire, la fel și experiențele pe care le au în călătorii, însă este vorba despre o fericire temporară. Lucrurile materiale sunt folosite o perioadă îndelungată de timp, ele le oferă satisfacție, de aceea tentația de a le achiziționa este mare la oameni.

Related posts

Cum să iți menții o stare bună de sănătate în 3 pași simpli

Redacția

Cum să curățați adidașii din piele și piele întoarsă în 2023

Redacția

Nimic nu e imposibil în fotbalul românesc: cerere în căsătorie inedită la Oradea. Protagonişti au fost tuşierii! (VIDEO)

Redacția
Încarcă...