RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Național

Banca Angliei a cumpărat miercuri obligaţiuni pe termen lung în sumă record de aproape 2,4 miliarde de lire sterline

Banca Angliei a acceptat toate obligaţiunile pe termen lung care i-au fost oferite miercuri la o licitaţie inversă, în valoare record de 2,3754 miliarde de lire sterline (2,63 miliarde de dolari), în timp ce programul său de achiziţii temporare, creat pentru calmarea pieţei financiare, se apropie de final, transmite CNBC.

Bank of EnglandFoto: – / Shutterstock Editorial / Profimedia

Volumul de obligaţiuni cumpărate de Banca Anglei a fost cel mai mare la orice licitaţie inversă zilnică care a avut loc de la începerea programului, pe 28 septembrie, deşi suma totală oferită a fost cu mult sub obligaţiunile de 5 miliarde de lire pe care banca centrală a declarat că este pregătită să le cumpere, potrivit news.ro.

  

Miercuri mai devreme, BoE a declarat că a cumpărat obligaţiuni indexate în valoare de 1,9798 miliarde de lire sterline.

Lira sterlină a fluctuat miercuri, pe fondul mesajelor amestecate despre încheierea programuluii de cumpărare de obligaţiuni de urgenţă al Băncii Angliei.

Vorbind la un eveniment organizat de Institutul de Finanţe Internaţionale la Washington, D.C., marţi seara, guvernatorul Băncii Angliei, Andrew Bailey, a spus că ”o parte din esenţa, cred, a unei intervenţii de stabilitate financiară este că este în mod clar temporară”.

 » Citește continuarea pe pagina autorului

Related posts

Un șofer beat și drogat a ucis o femeie, a rănit o alta și a lovit cinci mașini parcate, la Popești Leordeni

Redacția

“Să crezi în Austria!” Cancelarul Nehammer lansează o campanie publicitară cu un an înainte alegerilor, la care se teme că va pierde voturi în favoarea extremei-drepte VIDEO

Redacția

Moscova respinge propunerea de a negocia prin OSCE: „Principalul format de negocieri este dialogul Rusia-SUA / Noi am înaintat propunerile noastre în primul rând principalului jucător, care ia toate deciziile”

Redacția
Încarcă...