RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Social

Avertisment al liderilor țigani:în 50 de ani noi vom fi majoritari

Liderul Partidei Romilor Pro Europa din Vrancea, ConstantinToader, a transmis administratiei locale din Focsani scrisoare deschisa in care ii avertizeaza asupra situatiei populatiei de etnie roma din municipiu. Politicianul se refera la faptul ca romii sunt scosi afara din locuintele sociale si avertizeaza in finalul textului ca ”in mai putin de 50 de ani, noi romii, vom fi majoritarii in tara noastra.

 

  

Pentru ca nu intelegem, intrebam. Ce viitor poate aveo o tara in conditiile in care cea mai mare parte a populatiei sale este victima saraciei, lipsei de educatie, abuzurilor statului si pornirilor rasiste?”, sustine Constantin Toader.

Scrisoare deschisa catre primarul Municipiului Focsani Judetul Vrancea, preluata de Flux24.ro.
”Stim ca suntem romi. Stim ca acum 165 de ani eram inca sclavi. Stim ca de atunci si pana azi am fost trimisi sa locuim la marginea oraselor sau satelor, de preferat chiar pe groapa de gunoi. Stim ca aceasta segregare si discriminare a facut aproape imposibila evolutia celor mai multora dintre noi. Stim cat de greu ne este sa gasim un loc de munca. Stim ca in afara de salubritate si administratia parcurilor nu avem multe alternative. Stim sa sortam deseuri pe gropa de gunoi pentru o bucata de paine. Stim sa ne construim o cocioaba si un intreg univers in ea din resturile aruncate de voi la groapa de gunoi. Stim sa sapam gropi adanci si sa le facem scari pentru a nu ramane ingropati de vii in cautarea fierului vechi. Stim ca primarii au profitat de noi ca de toti saracii Romaniei si nu ne-au dat nimic in schimbul votului timp de 27 de ani.

Stim ca cei mai multi dintre noi sunt vulnerabili, locuind de o viata pe un pamant care nu le apartine dar care le-a fost pus la dispozitie de toate primariile tarii. Stim ca nu se poate ca pentru faptul ca ne-am increzut in promisiunile administratiei publice,si in cele din campania electorala din iunie 2016,facuta personal de catre dvs,dl.Primar Cristi Valentin Misaila sa fim acum pedepsiti, prigoniti si aruncati in strada de reprezentantii acelorasi administratii care au dat deja dovada de inselaciune si neglijenta in serviciu in anii precedenti, Stim ca mamelor noastre le este greu sa se gandeasca la prezentul lor si la viitorul nostru cand sunt santajate si amenintate zilnic ca urmeaza sa fie aruncate in strada.

Stim mestesuguri dar societatea de consum ne-a eliminat de pe piata. Stim insa ca in trecut, aceste mestesuguri au contribuit mult la dezvoltarea statului roman. Stiam sa fim mici comercianti si toata agoniseala noastra nu o investeam, precum voi, in pamant ci in aur. Stim ca prostia se plateste scump si de aceea cea mai mare parte a aurului pe care l-am avut candva tot la voi a ajuns. Culmea, stim ca niciunul dintre voi nu zice ‘uite al dracului de nerom cat pamant are’ insa daca ne vedeti pe noi cu salbele la gat imediat ne injurati. Stim sa furam si sa cersim, dar nici cu restul societatii nu ne este rusine. Stim ca romilor le-ar trebui insa mii de ani de talharie la drumul mare pentru ca sa ajunga sa egaleze pagubele produse de delapidarile infaptuite de neromii din politica si administratia publica.

Stim insa ca banii pe care noi ii furam sau ii obtinem din cersit in strainatate, tot in Romania ajung, spre deosebire de banii furati de reprezentantii nostri, ai tuturorromanilor, care ajung in tot felul de paradisuri fiscale. Sa zicem, nu ca justificare ci doar ca exemplu, ca noi furam pentru ca sa nu murim de foame. Dumneavoastra ce ‘scuza’ aveti? Stim ca ne judecati pentru ca avem atat de multi copii. Pe bunicile voastre la fel le-ati judecat? Pentru ca vedeti, oricat de greu ne-ar fi noi stim sa crestem cate cinci sau zece copii, asa cum faceau toate bunicile neromilor pana nu de mult, dar cu infinit mai putine resurse decat ele. Si mai stim ca viitorul unui popor depinde si de numarul populatiei. Stim ca ati vrea sa ne ia statul copii insa stim la fel de bine ca nu are resursele sa aiba grija de toti, ca sa nu mai vorbim de binecunoscuta drama a orfelinatelor din Romania.
Stim ca nicio tara puternica nu a putut sa se dezvolte fara oameni saraci ca noi. Alte tari i-au ‘importat’, asa cum au facut-o Statele Unite, Marea Britanie, Germania, Canada, Franta, etc. In mod paradoxal, stim ca desi traim pe aceste meleaguri de mai bine de 700 de ani, ducem o viata mai grea decat a celor mai stigmatizati imigrantii ce bat la portile Europei in cautarea unei vieti mai bune. Stim sa supravietuim in conditii pe care nu le dorim nici macar dusmanilor nostri.

articolul integral pe www.bzi.ro

 

Related posts

700 de litri de vin fiert în plină „prohibiţie“ și 5.000 de plăcinte la Ziua Unirii

Redacția

Statisticile sunt neiertătoare: Județul Iaşi, printre oraşele cu cei mai mulţi bolnavi de HIV-SIDA

Redacția

Bebeluș salvat din ghearele morții. Familia micuțului are de achitat peste 16.000 € pentru operația care i-a redat viața

Redacția
Încarcă...