RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Administrație

Autostrada Iaşi-Târgu Mureş repusă pe lista proiectelor în 2016, la inițiativa senatorului Florin Constantinescu


Proiectul autostrăzii Iași – Târgu Mureș a fost reintrodus astăzi pe lista proiectelor prioritate, în plenul ședinței comune a Comisiilor pentru Tranporturi și Energie din cadrul Senatului României. Tema ședinței a fost dezbaterea legii bugetului pentru anul 2016 și a anexei privitoare la Ministerul Transporturilor.

 

Cel care a susținut această investiție a fost senatorul Florin Constantinescu. În cadrul dezbaterilor, acesta a depus un amendament pentru suplimentarea cu suma de 70.000.000 lei, pentru realizarea studiilor de fezabilitate şi a documentaţiilor de execuţie pentru Autostrada Iaşi-Târgu Mureş. Suma solicitată este necesară pentru realizarea studiilor de fezabilitate şi a documentelor de execuţie. “Astăzi a avut loc Ședința Comună a Comisiei de Transport din Camera Deputaților, unde am aprobat un amendament la inițiativa mea, care a fost semnat și de o parte din colegii senatori și deputați din județul Iași și Neamț. A trecut cu vot pozitiv, ceea ce înseamnă că, practic, anul viitor, în 2016 se va face studiul de fezabilitate și documentația de execuție pentru realizarea autostrăzii, pentru ca în 2017 să putem începe efectiv lucrările. Așa cum s-a prezentat bugetul, practic, pentru anul viitor nu era prevăzut niciun ban în vederea realizării documentațiilor de care am vorbit. Am prevăzut în amendament suma de 70 milioane de lei“, ne-a declarat senatorul Florin Constantinescu.  

  

Amendamentul propus de senatorul Florin Constantinescu a mai fost semnat de alţi senatori şi deputaţi din zona Moldovei. În cadrul şedinţei comune, proiectul Legii Bugetului pe 2016 şi anexa Ministerului Transporturilor a fost avizată favorabil, cu toate amendamentele admise.  

Citește și: {loadposition articlescategoryload}

Related posts

Senator Vasile Toma: Obiectivul de investiţii „Autostrada Târgu Mureş – laşi – Ungheni” – stadiu documentaţii şi amendamente pentru alocări bugetare

Redacția

Au fost stabiliți consilierii care fac parte din comisia de interviu pentru desemnarea directorilor de școli din Pașcani!

Marius Parteni

Primăria a pierdut procesul cu Lorimer! Legea mai puternică decât răzbunarea politică! Erori grave în Primărie!

Răzvan Grecu
Încarcă...