NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Sănătate

„Sf.Vineri”, primul Centru de Permanenţă din Paşcani deschis de un medic de familie

Pacienții, asigurați sau neasigurați, pot beneficia începând din această lună, de servicii medicale de urgență gratuite. Aceștia se pot adresa primului Centru de Permanență din Pașcani, deschis de un medic de familie din municipiu.Centrul „Sf.Vineri” este situat pe strada Gării, într-un imobil aflat lângă lângă Poliția TF.

  

Acesta va asigura continuitatea asistenței medicale primare în regim de gardă, de luni până vineri în intervalul 15:00-08:00, iar în zilele de sâmbătă şi duminică, va fi deschis 24 din 24 de ore. Serviciul este asigurat de cinci medici de familie și cinci asistenți medicali.

 Centrul de Permanenţă „Sf.Vineri” a fost înființat de medicul de familie Virginia Movileanu. Și ea se numără printre cei cinci medici care vor acorda consultații medicale, care sunt asigurate de Casa de Asigurări de Sănătate.  

 Mare parte din urgenţele de gradul 2, precum febră, colici abdominale simple, viroze respiratorii, cefalee, pusee de hipertensiune, acutizări ale unor simptome ale bolilor cronice, plăgi, arsuri pot fi rezolvate aici. De asemenea, bolnavii nu vor plăti nimic dacă se adresează medicilor de la Centrul de Permanenţă și nu au nevoie de card de sănătate. Serviciile medicale acordate se adresează oricărei persoane, indiferent de statutul de asigurat sau neasigurat. 

 Centrul a luat ființă și pentru a degreva Spitalul Municipal Pașcani, în special Compartimentul de Primiri Urgențe. Sunt multe cazuri care ajung la unitatea medicală, cu toate că ar putea fi tratate la un astfel de centru.

 Aceste cazuri vor fi rezolvate mult mai repede la Centrul de Permanenţă, decât la Compartimentul de Primiri Urgențe,  unde medicii sunt obligaţi să preia cazurile grave, iar cei cu probleme minore pot aştepta ore în şir până când sunt văzuţi de un cadru medical.

 „De pe data de 1 decembrie 2015 am deschis un Centru de Permanență în municipiul Pașcani. Avem contract cu Casa de Asigurări de Sănătate Iași, și suntem un efectiv de cinci medici și cinci asistente. Conform contractului, asigurăm urgențele medicale minore, considerate de cod verde, în limita competențelor medicilor de familie. Dorim o colaborare strânsă cu cele două spitale, cu toți medicii de familie din municipiu, și din zonele limitrofe. De serviciile centrului pot beneficia toți bolnavii care au nevoie de o îngrijire medicală, indiferent de localitatea de unde provin sau de felul de asigurare pe care o au. Vin doar cu buletinul de identitate”, ne-a declarat medicul de familie Virginia Movileanu.

 Medicii de familie care activează în cadrul acestui centru sunt: Virginia Movileanu, Maria Clinc, Marina Iacomi, Viorica Susanu și Liliana Daj.

 

Citește și: {loadposition articlescategoryload}

Advertisements

Related posts

Care sunt noile obligații pentru cetățeni și pentru proprietarii de terase de la 1 august. Unde trebuie să purtăm masca

Redacția

România, pe primul loc în Europa la numărul mamelor care mor la naștere

Redacția

12 pacienți cu coronavirus internați la Spitalul CF Pașcani. De luni, unitatea medicală va avea medic infecționist

Oana Cordoneanu

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site