RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Administrație

Eco Salubritate trebuie să achite 350.000 lei pentru depozitarea gunoiului la Țuțora. În caz contrar, colectarea va fi suspendată

Societatea Eco Salubritate din Pașcani trebuie să achite până pe data de 22 decembrie 2015, aproximativ 350.000 lei societății Salubris SA Iași, administratorul depozitului Ecologic de la Țuțora. Este vorba despre o sumă de bani pe care societatea din municipiu trebuie să o achite pentru depozitarea gunoiului în ultimele luni de zile.

 

Inițial, Eco Salubritate a anunțat printr-un comunicat de presă că din data de 12 decembrie nu va mai ridica gunoiul, întrucât cei de la Salubris nu mai permit depozitarea.

  

“Având în vedere debitele acumulate către SC SALUBRIS SA, administratorul Depozitului Ecologic Țuțora Iași, începând de astăzi 11.12.2015,  ne-a interzis accesul și depozitarea în depozitul mai sus menționat. În aceste condiții, începând de mâine 12.12.2015, suntem nevoiți să sistăm colectarea deșeurilor menajere de pe raza Municipiului Pașcani, până la găsirea unei soluții pentru depozitarea deșeurilor menajere”, se arată într-un comunicat de presă transmis redacției de conducerea de la Eco Salubritate.

Ulterior, după o discuție cu reprezentanții de la Iași s-a revenit asupra măsurii. Eco Salubritate mai are timp până pe data de 22 decembrie să achite datoria, în caz contrar gunoiul de la Pașcani nu va mai fi primit pe depozit, iar acesta nu va mai fi strâns de pe străzi.   

Suma datorată de societatea locală reprezintă serviciile de depozitare. Spre exemplu, pentru un metru cub transportat în depozitul de la Țuțora, Eco Salubritate trebuie să achite 50,5 lei.

Întrebat cărui fapt se datorează neplata serviciilor, Eduard Dumea – directorul de la Eco Salubritate a spus:“Cele mai mari datorii le-am acumulat în perioada mai, iunie și iulie 2015, când nu ni s-a aprobat majorarea de preț. Am acumulat datorii de 267.000 lei. Prețul majorat ni s-a aprobat cu trei luni întârziere. Diferența până la 350.000 de lei se datorează faptului că nu s-a aprobat ceea ce am solicitat noi. Atunci am solicitat 17 lei, un preț dovedit corect la ora aceasta, dar ni s-a aprobat doar 13 lei de persoană”, a susținut Eduard Dumea, directorul de la Eco Salubritate.

Acesta susține că a discutat cu reprezentanții Primăriei și a obținut promisiunea că la ședința din această lună se va aproba o majorare de capital social, întrucât aceasta este singura soluție prin care se poat aloca fonduri de la bugetul local.

Menționăm faptul că directorul societății de salubrizare a depus două adrese la secretariatul Consiliului Local prin care solicita să fie achitată din bugetul local datoria.

Ședința ordinară a Consiliului Local din această lună este programată până pe data de 18 decembrie. Până când Eco Salubritate va face plata către Salubris SA, gunoiul nu va fi ridicat. 

 Citește și: {loadposition articlescategoryload}

Related posts

Cele 20 de vitrine frigorifice pentru piața deal vor fi livrate în maxim 3 săptămâni

Redacția

2,7 milioane de lei prevăzuți în bugetul Consiliului Județean Iași, pentru documentații în vederea înființării unui parc industrial la Pașcani

Răzvan Grecu

ALDE va primi un sediu în fosta Primărie. Cererea PMP amânată din lipsa unor documente

Marius Parteni
Încarcă...