NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Administrație

Audienţe cu edilul local! Iată de ce întârzie eliberarea titlurilor de proprietate

Programul de audienţe la Primărie, cu edilul Dumitru Pantazi a început şi s-a încheiat cu probleme de fond funciar. Titlurile de proprietate sau mai bine spus, lipsa acestora, trag în jos demersurile cetăţenilor de a gestiona suprafeţele de teren pe care le deţin.

 

Acesta este situaţia unei tinere familii care doreşte să obţină autorizaţia de construţie a unei case pe un teren pentru care încă aşteaptă titlul de proprietate. Soţul are certificat de moştenitor de la părinţi, dar lipsa titlului de proprietate, sau a contractului de vânzare cumpărare îl împiedică să facă intabularea şi astfel nu poate obţine autorizaţia necesară pentru a demara lucrările la casă.

  

Omenii nu mai au răbdare şi au cerut un sfat de la Primărie. Din păcate, tot ce pot face acum este să aştepte.

O altă situaţie asemănătoare a fost expusă de o bătrânică a cărei suprafaţă de teren se suprapune cu proprietatea altcuiva. Practic, sunt două sentinţe civile pe aceeaşi suprafaţă, numai că bătrâna nu a făcut intabulare, însă cealaltă persoană, da.

 Conform edilului local, activitatea Comisiei Judeţene de Fond Funciar este blocată din cauza unei plângeri venite din partea UAT Miroslava, motiv pentru care cei care au solicitat eliberarea titlurilor de proprietate mai au de aşteptat.

Advertisements

Related posts

Cetăţenii din Boşteni îi amintesc primarului promisiunile din campania electorală! Nu le-au uitat, şi aşteaptă fapte

Ema Roman

Consilierii județeni se întrunesc în ședință ordinară, pentru a doua oară, la Ruginoasa

Redacția

Senat: Primarul dă semnătură de autenticitate, personalul de specialitate, semnătură de legalitate

Redacția

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site