NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Poliție

ATENTIE SOFERI! Nici nu aveti idee ce va asteapta! Se va produce o situatie dezastruoasa

Inlaturarea de catre Autoritatea de Supraveghere Financiara (ASF) a barierelor privind obtinerea autorizatiei pentru vanzarea RCA, la comun cu normele europene in domeniu ar putea conduce la oinvazie a unor asiguratori straini cu probleme. 

Bulgarii devin deja insistenti, iar sursele spun ca ar putea urma mai multe firme spaniole. ASF este deja ingrijorata si se gandeste sa schimbe legislatia in domeniu.

Cu tot cu tariful fixat prin lege, piata romaneasca de RCA devine tentanta pentru o anumita categorie de jucatori straini, atrasi de numarul mic al asiguratorilor ramasi in domeniu. Sursele spun ca ASF este ingrijorata de perspectiva intrarii pe piata a unor firme de asigurare fara forta financiara si fara traditie in domeniu si se gandeste chiar sa modifice normele in asa fel incat sa puna bariere sub forma unor criterii clare de selectie care sa vizeze forta financiara si istoricul firmelor care vor sa intre in Romania in baza pasaportului European.

Advertisements
  

 

“Problema este ca ASF a modificat norma 23, a RCA, si a scos obligativitatea ca firmele autorizate sa vanda RCA sa aiba cate un reprezentant pe zona de daune in fiecare judet. La vremea aceea, decizia parea logica avaand in vedere ca nu se justifica economic sa platesti un om sau mai multi doar pentru a constata doua daune pe luna, asa cum se intampla in unele judete. Nu au anticipat insa ca, dupa aceasta schimbare, ar putea cere sa intre in Romania firme din afara, de cele mai multe ori nu foarte serioase. Problema si mai mare este ca normele europene spun clar ca este suficient ca o firma din UE sa se notifice la autoritatea reglementatoare pentru a incepe activitatea pe teritoriul unei tari. Cu alte cuvinte, ASF nu are ce face. Nu poate respinge o cerere. Dar poate modifica legislatia. Ceea ce se pare ca va si face. Probabil vom avea anumite criterii pentru cei care vor sa intre pe pasaport european”, declara sursele oficiale.

Advertisements

Sursa: bzi.ro

Advertisements
Advertisements

Related posts

IPJ Iași: Sfaturi pentru copii şi părinţi, odată cu începerea şcolii

Ema Roman

Cutremurător! Copil de 12 ani din Pașcani electrocutat după un selfie în Triajul Stației CFR Vagoane!

Marius Parteni

Dosare penale pentru trei barbati prinsi la braconaj in prima zi de Paste

Redacția

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site