RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Educație

ATENŢIE ! Şi mai mulţi câini RĂI !

După ce, în urmă cu doar 2 zile, mediatizam cazul unui băbat din Valea Seacă muşcat de un câine comunitar, susţinând faptul că toate străzile din oraşul nostru ar trebui să aibă semne de avertizare cu privire la prezenţa jivinelor, astăzi trecem la etapa a 2-a.

 

  

Cu alte cuvinte, dacă municipalitatea nu face nimic, îi sfătuim pe păşcăneni să se doteze cu spray-uri cu piper împotriva câinilor şi cu dispozitive care emit ultrasunete, menite să îndepărteze aceste animale. Motivul pentru care facem acest apel îl reprezintă 2 cazuri noi de păşcăneni muşcaţi de câinii comunitari, ambii în cursul zilei de astăzi.

Este vorba de Popovici Florin de 61 de ani, care a ajuns la Secţia de Primiri Urgenţe a Spitalului Municipal cu o plagă muşcată de gambă dreaptă şi Băicanu Vasile de 65 de ani, cu o plagă muşcată de gambă stângă. Întrucât, cum afirmam şi zilele trecute, asupra câinilor comunitari societatea nu are nici un control în privinţa vaccinărilor la care ar trebui supuşi, la amândoi pacienţii li s-a făcut vaccinul antitetanos, fiind ulterior trimişi la Iaşi, la Centrul Antirabic, pentru a li se administra cât mai repede vaccinul antirabic.

Pe lângă ruşinea trasă ca naţie în faţa lumii civilizate, în care nu găseşti nici urmă de câine fără stăpân, iată deci prin ce emoţii şi chiar traume trebuie să treacă păşcănenii de fiecare dată când ies pe stradă, ca să nu mai vorbim de stresul banilor şi a timpului risipit în momentul în care, din senin, se trezesc în postura celor,,păţiţi’’.

Related posts

Înscrieri în trupa teatrului de păpuși ”Rudy”, de la Colegiul ”Sadoveanu”

Oana Cordoneanu

O elevă face bani frumoşi de pe internet, jucându-se inteligent (Galerie Foto)

Redacția

Colegiul CF Unirea Pașcani, în vizită la Serviciul pentru imigrări Iași

Redacția
Încarcă...