NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Poliție

Atenție pe cine primiți în casă: O pensionară din Pașcani a rămas fără 5.000 de lei, atrasă de falși agenți de vânzări

Situație fără precedent în municipiul nostru. O femeie în vârstă de 85 de ani a fost prădată de 5.000 lei, ziua în amiaza mare, în propria locuință. A fost victima unui plan diabolic, foarte bine pus la punct. Când și-a dat seama că a rămas fără economiile sale, femeia a sunat la 112, dar totul nu se oprește aici. Păgubita spune că a cerut ajutorul Poliției, dar nimeni nu a vrut să se deplaseze la domiciliul ei, dintr-un motiv halucinant.

 

 

Blocurile din zona centrală, situate pe Strada Ștefan cel Mare, par sigure. Puțini ar fi cei care s-ar gândi să facă o nelegiuire. Lucrurile au stat altfel în cazul unei pensionare. Joi, 19 februarie, la ușa ei și-a făcut apariția o tânără, cu un scenariu care i-a dat peste cap viața bătrânei ce locuiește singură.

 “Joi, în jurul orei 12.30, a sunat la ușă o tinerică căreia i-am deschis a doua oară, după ce m-am uitat pe vizor fiindcă ea insista. Avea pe mână o geantă mare și m-a întrebat dacă eu fac cumpărături la Kaufland. Eu i-am spus că nu mă deplasez că mi-e greu, iar ea a spus ca cei de la Kaufland dau produse pensionarilor, printre care și alimente. A deschis geanta și fără să o poftesc a și intrat în hol. După, mi-a pus jos fel de fel de produse pentru gospodărie și după a zis că mai bine pune produsele pe masa din bucătărie”, povestește Gavrilaș Georgeta.

Femeia susține că, ulterior, cea care i-a călcat pragul a pus-o să noteze pe un caiet produsele scoase din geantă. Între timp cea poftită în casă a primit un telefon prin care era înștiințată că primise o majorarea de salariu. “După ce m-am așezat pe scaun a început să mă întrebe cu cine locuiesc și m-a rugat să scriu pe un caiet toate produsele alea. Eu nu știu cum m-am putut lăsa așa ușor manipulată, parcă mi-ar fi luat mințile. Între timp primește un telefon, iese pe hol, vorbește și se întoarce în bucătărie fericită că i-a mărit șefa ei salariul cu 300 lei. Eu o întrebasem înainte dacă e pășcăneancă, dar ea a zis că e din Suceava și stă în chirie într-o garsonieră în Pașcani și dă 500 Ron pe lună”, mai susține bătrâna.

Georgeta Gavrilaş cred că în timp ce persoana pe care o primise în casă s-a apucat de șters o uşă din încăpere, altcineva a intrat și i-a furat economiile. “După asta a tras scaunul și a început să-mi șteargă ușa de la bucătărie că a zis că-i place să ajute oamenii în vârstă. Eu ușa la intrare nu am apucat să o inchid și după aia a luat-o o tuse puternică și seacă. A spus că de la soluție. La final a pus toate produsele înapoi fără să-mi lase ceva, după cum îmi promisese”, ne-a mai declarat Georgeta Gavrilaș.

Bătrâna spune că a solicitat telefonic ajutorul polițiștilor, dar nimeni nu s-a deplasat la locuința sa, pe motiv că “nu sunt atât de multți agenți, care să stea la fiecare intrare în bloc”. Am încercat să obținem un punct de vedere pe acest subiect de la Biroul de Presă din cadrul IPJ Iași, dar nimeni nu a putut să ne explice dacă a fost deschisă o anchetă în acest caz.

Tot ea a încercat să afle de la reprezentanții supermarketului dacă au persoane care se ocupă de promovarea produselor, dar i s-a spus că promovarea se face prin distribuirea de pliante, nimic altceva.

 Citește și: {loadposition articlescategoryload}

loading...
Advertisements

Related posts

Pompier condamnat la închisoare cu executare fiindcă s-a prezentat beat la serviciu. Militarul a intrat în sediu cu sticla de vin la vedere

Redacția

Au apărut plăcuţele de înmatriculare care te scapă de amenzi! Un pășcănean comercializează deja astfel de „ilegalități”

Redacția

Pășcănean urmărit internațional, depistat în Cehia

Oana Cordoneanu

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site