RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Național

Atacul asupra lui Salman Rushdie: Agresorul nu a scos niciun cuvânt în fața judecătorului / Scriitorul a fost scos de pe ventilator, „vorbește și glumește”

Agresorul lui Salman Rushdie, un tânăr american de origine libaneză, a fost prezentat unui judecător din statul New York, în fața căruia a pledat „nevinovat” de “tentativă de omor” asupra scriitorului, încă spitalizat în stare gravă, dar care a putut rosti câteva cuvinte sâmbătă seara, transmite AFP.

Hadi Matar tânărul de origine libaneză care l-a înjunghiat pe Salman RushdieFoto: Gene J. Puskar / AP / Profimedia

El se află în continuare în stare gravă la spital, dar a reușit să spună câteva cuvinte sâmbătă seara.

  

Scriitorul britanico-american Aatish Taseer a scris într-o postare pe Twitter, între timp ştearsă, că Rushdie „a fost scos de pe ventilator şi vorbeşte (şi glumeşte)”, fapt confirmat de agentul autorului, Andrew Wylie.

Amenințat cu moartea încă de la o „fatwa” iraniană din 1989, la un an după publicarea „Versetelor satanice”, Salman Rushdie a fost înjunghiat de zece ori vineri, un atac care a scandalizat Occidentul, dar a fost salutat de extremiștii din Iran și Pakistan.

Hadi Matar nu a scos niciun cuvânt în fața instanței

La o audiere procedurală la tribunalul Chautauqua, Hadi Matar, în vârstă de 24 de ani,

 » Citește continuarea pe pagina autorului

Related posts

Ciolacu: „Dorim să avem bugetul pe anul viitor aprobat până la finalul anului”. Ce spune despre măsurile fiscal-bugetare

Redacția

VIDEO Indian Wells: Daniil Medvedev s-a calificat în optimi – Al patrulea favorit a părăsit prematur competiția

Redacția

Joe Biden: Unii republicani au o ideologie asemănătoare ”semifascismului” / „Nu mai este Partidul Republican pe care îl cunoşteau părinţii noştri. Este altceva”

Redacția
Încarcă...