RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
CulturăȘtirea zilei

Îți taie respirația: Cele mai frumoase chei din România

Sezonul estival se apropie de final. Turiștii sunt pe ultima sută de metri. Mulți dintre ei au dat litoralul românesc pe zona montană a țării. România fascinează cu priveliști de o frumusețe rară și ne oferă mai multe variante de odihnă, la munte sau la mare. Cheile Bicazului, Cheile Turzii și Cheile Tâmnei fiind unele dintre cele mai des vizitate destinații.

Cheile Bicazului

Cheile Bicazului sunt chei situate în partea centrală a Munților Hășmaș, în nord-estul României în județele Neamț și Harghita, dezvoltate în calcare jurasice. Se află în partea centrală a culmii estice Tulgheș-Valea Rece a Masivului Hășmaș. Axul principal al acestora este reprezentat de către râul Bicaz.

Monument al naturii, sunt incluse ariilor protejate de interes național, Cheile Bicazului din județul Neamț și Cheile Bicazului și Lacul Roșu din județul Harghita, fiind situate în aria de protecție integrală a Parcului Național Cheile Bicazului – Hășmaș.

continuare pe B1tv.ro

  

Related posts

Sărbătoare mare pentru creștin-ortodocși! Pe 30 august îl prăznuim pe Sfântul Alexandru

Redacția

Reorganizarea ANAF: antifrauda se întoarce în epoca Gărzii Financiare; apare un vicepreședinte responsabil de digitalizare

Redacția

Istoria Sfântului Brâu al Maicii Domnului

Redacția
Încarcă...