RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Național

Astronomii au detectat, în premieră, stele masive și magnetice dincolo de Calea Lactee

Pentru prima dată, astronomii au detectat câmpurile magnetice ale unor stele masive și extrem de fierbinți din afara galaxiei noastre.

Sunt stele care trăiesc de fapt în vecinii noștri galactici, Marele Nor al lui Magellan (LMC) și Micul Nor al lui Magellan (SMC).

Descoperirea magnetismului stelar în aceste galaxii satelit ale Căii Lactee, ambele cu o populație mare de stele tinere, oferă oamenilor de știință o șansă unică de a studia stelele în formare activă. De asemenea, ar putea răspunde la întrebarea cât de multă masă poate acumula o stea înainte de a-și pierde stabilitatea.

Magnetismul, un factor vital în evoluția stelelor masive

  

Magnetismul este un factor vital în evoluția stelelor masive și poate determina, de asemenea, modul în care acestea își vor încheia viața. Stelele de peste opt ori mai masive decât Soarele lasă în urmă stele neutronice sau găuri negre după ce au murit în supernove violente care sunt influențate de câmpurile magnetice ale fiecărei stele în parte.

Situate la 200.000 și, respectiv, 158.000 de ani-lumină de Pământ, se crede că stelele infantile din SMC și LMC sunt lipsite de „metale”, un termen folosit de astronomi pentru elementele mai grele decât hidrogenul și heliul.

 » Citește continuarea pe pagina autorului

Related posts

Papa Francisc se va întâlni cu o delegaţie palestiniană şi cu rudele ostaticilor israelieni din Gaza: „Doreşte să îşi arate apropierea spirituală faţă de suferinţele ambelor părţi”

Redacția

Din ianuarie, producătorii vor putea vinde doar dacă au carnet de comercializare (VIDEO)

Redacția

Marcel Ciolacu: Părerea mea că pandemia nu se încheie, dar o să fie o relaxare. Se estimează cât de curând, în funcţie de cum scad infectările

Redacția
Încarcă...