RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Social

Așteaptă să li se facă dreptate după ce au fost agresați la finalul unui meci de fotbal

Un tată și un fiu din satul Topile așteaptă de un an de zile să li se facă dreptate, după ce au fost agresați la finalul unui meci de fotbal disputat la Moțca. Loviți de către cinci indivizi de etnie rromă aceștia s-au văzut și cu mașina vandalizată. Cei care le-au provocat răni și pagube le râd acum în față, spunându-le că nu vor păți nimic.

Incidentul la care facem referire s-a petrecut la finalul partidei dintre Voința Moțca și NG Topile, meci disputat pe data de 11 septembrie 2011. La finalul jocului un grup de cetățeni de etnie rromă, printre care și un funcționar al Primăriei din localitate, au atacat câțiva jucători ai echipei din Topile. Aceștia au încercat să scape de furia lor, s-au îmbarcat în mașini, numai că au fost urmăriți și blocați. Două geamuri de la un WV Pasat au fost sparte, iar din portbagaj a fost furat echipament sportiv.

 În incident au fost agresați și primarii comunelor Moțca și Valea Seacă. Proprietarul mașinii, tatăl unuia dintre jucători, a depus plângere la Poliție și așteaptă ca justiția să le facă dreptate.

  

 ”Eu m-am săturat să tot aștept să mi se facă dreptate. Am depus mai multe plângeri la Parchet pentru tergiversarea anchetei, și tot nu a ajuns dosarul în instanță. Am încredere în justiție, în doamna procuror, dar nu pot sta impasibil. Cei care mi-au lovit copilul și distrus mașina îmi râd acum în nas. Ei spun că vor scăpa cu o amendă, și că nu are nimeni ce să le facă. Eu rămân cu pagubele și trebuie să aștept”, ne-a declarat astăzi, Neculai Nistor.

 Cei care au depus plângere au cerut ca rromii să fie judecați pentru infracțiunea de constituire într-un grup infracțional, dar reclamanții s-ar mulțumi să își recupereze suma de bani cu care au reparat mașina.

 

Citește și: {loadposition articlescategoryload}

 

Related posts

ANPC, despre reducerile de după sărbători: Fiți foarte atenți la prețuri!

Redacția

Mortul viu din județul Iași. Povestea fiului care s-a întors din cealaltă lume după îngropare

Redacția

Un tânăr din Soci,  cu dizabilități locomotorii, aleargă la  Maratonul București din dorința de a strânge donații pentru două scaune rulante

Oana Cordoneanu
Încarcă...