RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Național

Armata israeliană bombardează Gaza, peste 25.000 de palestinieni uciși, potrivit Hamas

Armata israeliană bombarda duminică Fâșia Gaza, unde Hamas a revendicat peste 25.000 de morți, în cea de-a 107-a zi a războiului pentru controlul micului teritoriu palestinian, care exacerbează tensiunile regionale, transmite agenția AFP, citată de boursorama.com.

Israelul trebuie „să se asigure că Gaza nu mai constituie o amenințare”, ceea ce „contrazice cererea palestiniană de suveranitate”, a repetat premierul Benjamin Netanyahu, într-o nouă respingere a apelurilor americane, europene și ale ONU pentru crearea unui stat palestinian.

Pe teren, duminică, Hamas, care a preluat puterea în Gaza în 2007, a raportat zeci de lovituri aeriene și tiruri de artilerie, în special în apropierea spitalelor Nasser și Al-Amal din Khan Younès, marele oraș din sud, devenit epicentrul luptelor.

Zeci de cadavre „se află încă sub dărâmături”, potrivit mișcării islamiste palestiniene, care ridică la 178 numărul persoanelor ucise în ultimele 24 de ore. Armata israeliană a anunțat că a „eliminat teroriști” din Khan Younès.

  

De asemenea, armata a reluat operațiunile în jurul taberei de refugiați de la Jabaliya, în nordul extrem al Fâșiei Gaza, au relatat martorii.

Războiul a fost declanșat de atacul fără precedent al Hamas pe teritoriul israelian la 7 octombrie,

 » Citește continuarea pe pagina autorului

Related posts

VIDEO Stere Halep este revoltat de suspendarea de 4 ani: „100 de ani să-i dea suspendare, nu putem să recunoaştem aşa ceva”

Redacția

Aurescu, discuție telefonică cu omologul ucrainean. Măsurătorile de pe Bîstroe, printre temele abordate

Redacția

O româncă divorţează de soţ din cauza lui Suleyman Magnificul

Redacția
Încarcă...