RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Social

Aproximativ 150 de familii din Pașcani sărbătoresc mâine Crăciunul

Credincioșii ortodocși pe stil vechi din municipiul Pașcani fac ultimele pregătiri pentru sărbători. Astăzi pentru cele 150 de familii, atât cât numără comunitatea în municipiul nostru, este Ajunul Crăciunului.

 

Astfel, ortodocșii pe stil vechi serbează, mâine, Nașterea Domnului. În seara de 6 spre 7 ianuarie, credincioșii pe stil vechi susțin că socul va înfrunzi la miezul nopții, în mai puțin de o oră.

  

În această seară de la orele 18.00 va avea loc la biserica din cartierul Vatra slujba din Ajunul Crăciunului.“Doresc ca această sărbătoare să aducă bucurie duhovnicească în casa fiecărui creștin din Pașcani, alături de un călduros La Mulţi Ani”, a declarat Iosif Oțel, preotul bisericii ortodoxe pe stil vechi.

Diferențele dintre credincioșii pe stil nou și cei pe stil vechi sunt legate de calendar și de sfinții pentru care se oficiază slujbe de pomenire. Astfel, biserica pe stil vechi are un decalaj de 13 zile numărate anterior calendarului creștin ortodox, iar de aici toate sărbătorile sunt serbate mai târziu.  

Citește și {loadposition articlescategoryload} – Shortcut

Related posts

Mierea, un lux pentru generaţiile viitoare? Albinele mor din cauza pesticidelor

Redacția

Iaşul, fruntaş pe ţară la copii

Redacția

Jurnalistul Petru Preda s-a stins din viață în urma unui accident rutier

Marius Parteni
Încarcă...